Annons

Måsar får hyresgäst att rata takterrass

Landskrona Hyresvärden vill bygga takterasser till alla lägenheter på ovanvåningen och höja hyran. Men hyresgästen Monika Poll räds de ilskna trutarna och har sagt nej. "De störtdyker rakt ned mot ens huvud", säger hon.
Foto: Ossian Sandin
På ovanvåningen vill hyresvärden bygga takterasser.

Hyresvärden Svenska hus i Skåne AB ser utbyggnaderna av takterasser som en förbättring i linje med vad en hyresgäst i dag ser som mervärde i en bostad. Men bolaget har inte fått alla hyresgästerna på ovanvåningen med sig. Av de åtta tillfrågade har fyra tackat nej.
För Monika Poll är det ingen förbättring. De ilskna trutarna som bor på takåsarna är en orsak. Och då inte bara på grund av fågelfänas temperament.

– De skitar ned så mycket att terrassen inte kommer att gå att använda, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En annan orsak till att Monika Poll sagt nej är hyreshöjningen.

Annons

– De säger att det ska bli cirka 300 kronor mer i hyra, då kan det lika gärna bli 350-370 kronor. Vi är flera pensionärer som bor här och för oss är det mycket pengar.

Ärendet ligger nu hos hyresnämnden i Malmö, dit hyresvärden vänt sig för att få ett godkännande till renoveringen.

Annons
Läs också"Chimär att hyresgäster kan påverka renoveringar"

I sin inlaga till nämnden motiverar Svenska hus bland annat renoveringen med att de har ”ett befogat intresse av att, inom ramen för god och långsiktig fastighetsförvaltning, kunna erbjuda hyresrätter som lever upp till den standard som hyresgäster efterfrågar i dag och i framtiden”.

Läs också "De skrämmer upp hyresgästerna" "Gläds åt standardhöjningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.