HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mask i lägenheten – nu är riksdagsledamoten sjukskriven

Stockholm Riksdagsledamotens lägenhet kryllade av ohyra och var i mycket dåligt skick. Så dåligt att han riskerar att vräkas och lägenheten tvångssäljas. Nu uppger hans parti att mannen sökt vård och är sjukskriven.

Hem & Hyra var i går först att berätta om två politiker i Stockholm som sagts upp från sina bostäder i Stockholm. En av dem var en manlig riksdagsledamot som vanskött sin lägenhet i så hög grad att bostadsrättsföreningen nu söker tillstånd hos kronofogden för att komma in och sanera ohyran akut. Det anses finnas risk att den sprider sig till grannarna. Dessutom finns en stämning i tingsrätten som ansöker om att slutgiltigt bli av med honom som boende genom vräkning och tvångsförsäljning. Föreningen har länge försökt komma i kontakt med mannen via sms, telefon och brev men hela tiden utan resultat. Aftonbladet var ett av de tidningshus som i går fick kontakt med mannen men han ville då inte ge någon förklaring till vad som hänt och varför.

I dag meddelar partiet att riksdagsledamoten inte mått bra. Och att partiets organisation finns till hands för att erbjuda rådgivning och stöd. I en kommentar till Hem & Hyra skriver de:

Läs ocksåKronofogdens larm: Fler barn vräks
– Ledamoten har förvisso inte bott i den aktuella lägenheten på flera månader, men det är klart att om man vistats i en miljö som ens påminner om detta, så har man inte mått bra. Vi tycker det är positivt att ledamoten vänt sig till vården för att få hjälp i detta fall.
– Ledamoten är för närvarande sjukskriven och behöver tid och ro att komma på fötter igen. Vi hoppas att detta är något som kan respekteras av allmänhet och press.

Partiet bakom den kvinna som tagit ut rekordhög ockerhyra för sin lägenhet har fått frågan om det är förenligt med partiets verksamhet. Men har under dagen inte svarat på frågan.

Läs också Jasminas hem har invaderats av penselfotingar Blev vräkt - misshandlade hyresvärden Många vräks för småskulder - de fick bo kvar när farmor grep in Spelberoendet förstörde hans liv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.