Annons

Massiv bussprotest i Eriksbo

Göteborg Invånarna i Eriksbo vägrar acceptera att de snart förlorar sin enda direktbuss in till stan. Hittills har man samlat in 840 namnunderskrifter i protest.

Om två veckor, den 9 december, lägger Västtrafik om kollektivtrafiken. För drygt 2 000 invånare i Eriksbo nordost om Göteborg innebär det att de mister sin direktförbindelse med centrala stan.

Linjerna 520 och 521 har hittills stannat vid Eriksbo Västergärde på sin väg in mot Nils Ericsonterminalen. Men snart dras turerna in helt. Därmed är de som bor i Eriksbo hänvisade till glesare turer och nödvändigt bussbyte i Hjällbo.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det de ska skicka i stället är en blå expressbuss som bara åker förbi Eriksbo. Den hjälper inte invånarna här, säger Mirella Pejcic.

Annons

Hon är projektledare för Hyresgästföreningen i Eriksbo och vittnar om starka reaktioner på Västtrafiks omläggning. Såväl äldre med rollatorer som förvärvsarbetande och unga gymnasister som går i skola i stan påverkas.

Den lokala hyresgästföreningen startade nyligen en namninsamling i protest.  På bara några veckor har den gett lika många signaturer som det finns lägenheter i området.

Läs ocksåPolitikerna vill att göteborgarna ska åka kollektivt – men har chockhöjt priset

– Vi har samlat ihop 840 namnunderskrifter, säger Mirella Pejcic. Det är stora protester här.

Annons

Underskrifterna ska inom kort överlämnas till Västtrafik.

Läs också Nytt besked: bostadskoncern får ordna vakter i kollektivtrafiken Hyresgäster i Göteborg slapp betala vakter i kollektivtrafiken – nu tas domen om Fel att låta hyresgäster betala vakter i kollektivtrafiken Så ska västsvenska hyresgäster sänka planetens feber

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.