HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Måste sova i hemmet två nätter i veckan

Kristianstad Hyresvärden i Kristianstad anser att hyresgästen ägnar sig åt olovlig andrahandsuthyrning. För att bevisa motsatsen måste mannen sova minst två nätter i veckan i sin lägenhet.
Foto: Pixabay
För att bevisa för värden att han inte hyr ut sin bostad utan lov har hyresgästen gått med på att sova i sin bostad minst två nätter i veckan.

I oktober sade hyresvärden upp mannens hyreskontrakt. Två månader tidigare hade en delgivningsman, som sökt hyresgästen i ett annat ärende, tipsat värden om att lägenheten hyrdes ut olagligt. Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö uppgav delgivningsmannen att hyresgästen som stod skriven på kontraktet i själva verket bodde i Göteborg.

När värden kontaktade hyresgästen berättade han att han jobbade på månadskontrakt och att han endast hyrde ett övernattningsrum i Göteborg. Enligt egen utsago sov han i bostaden ungefär varannan helg. Brodern, som är folkbokförd i lägenheten i Kristianstad, bodde enligt mannen inte i lägenheten utan tittade enbart till bostaden.

Läs ocksåKvinnas lägenhet var knarkcentral : ”Chockad, ledsen och besviken”

Den aktuella lägenheten är utrustad med ett elektroniskt nyckelsystem och när värden undersökte hur ofta nyckeln hade använts visade det sig att den användes dagligen. Något som värden ansåg vara ytterligare ett bevis på att lägenheten hyrdes ut i andra hand. 

Under förhandlingarna i hyresnämnden uppgav hyresgästen att brodern är inneboende i bostaden. Han uppgav även att han är villig att tillbringa mer tid i sin lägenhet för att bevisa att han inte hyr ut den.  

Hyresvärden gick med på en förlikning som innebär att mannens hyreskontrakt, fram till februari 2020, förlängs med en månad i taget. Enligt överenskommelsen måste hyresgästen även sova minst två nätter i veckan i bostaden.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak
Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.