Annons

Med husbil till medlemmarna

Jämtland Norrland är stort. Hundratals medlemmar bor ofrånkomligen långt bort från Hyresgästföreningens folkvalda och kontor. Nu ska de vita fläckarna täckas.

Hemresan kallas projektet. Kort och gott för att det är just det Hyresgästföreningen handlar om; att alla ska ha rätt till ett bra hem till rimlig kostnad.

– Vi staratde projektet för att vi har hundratals medlemmar som bor på orter där vi inte finns, säger Lars Baudin, regionstyrelsen i Hyresgäsföreningen region Norrland.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Därför inleds i början av september en husbilsturné. Representanter för både folkvalda och tjänstemän kommer att åka till olika platser för att möta både medlemmar och beslutsfattare.

Annons

– Vi har många vit fläckar och nu ska vi täcka in så mycket vi kan. Visa att vi finns och prata om nyttan med Hyresgästföreningen, säger Lars Baudin.

– Förhoppningsvis kan vi också locka till engagemang i föreningen.

Annons
Läs ocksåVärd förbjuden att hyra ut: ”Lägenheten är en livsfara”

I början av september inleds turnén med ett besök i Överkalix. Sedan rullar husbilen omkring i hela regionen i tre veckor. Projektet avslutas sedan i Åre.

Läs också Gemenskap, musik och dans när Hiphop-bussen kom till Sundsvall Sayeds arbetsplats består av dörrar Avtal för hyresgästerna i Malmfälten är klart Nytt avtal i Norrland ger hyresgäster ökat inflytande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.