Annons

Medlemmar i region Mitt får lära sig hantera en zombiekatastrof

Örebro Hallå där… Pernilla Forsberg, utbildningsstrateg på Hyresgästföreningen i region Mitt, som har varit med och tagit fram två nya studiecirklar i krisberedskap för medlemmarna. Varför då?
Pernilla Forsberg, utbildningsstrateg på Hyresgästföreningen i region Mitt.

– I och med att hyresgäster i flerfamiljshus är extra utsatta vid störningar i samhällsfunktioner, som till exempel långa elavbrott, tyckte vi att det var en bra idé. Den ena är i samarbete med civilförsvaret och ABF och utgår från en bok som heter ”Boken om hemberedskap”. Den andra är också i samarbete med ABF, men lite mer tillspetsad. Den bygger på en bok som heter ”Överlev katastrofen” och tar upp hur man klarar en zombiekatastrof.

Behöver man verkligen lära sig att överleva en zombiekatastrof?
– Det är bara en inramning, men egentligen handlar den om hur man ska agera när olika samhällsfunktioner stänger ner. Innehållet i de två studiecirklarna är egentligen ganska lika. Vi har fått mycket positiv respons, med folk som tycker att det låter kul med zombietemat, framförallt ungdomar.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hur är studiecirklarna upplagda?
– De utgår från böckerna, där man läser olika avsnitt och diskuterar. I zombieöverlevnadskursen kommer en del av kursen att bestå av övningar ute i naturen. Hemberedskapscirkeln handlar till exempel om hur du håller värmen och lagar mat när det inte finns någon el och om hur mycket vatten som går åt. Det kommer säkert att bli praktiska inslag även där. I och med att det är studiecirklar kan deltagarna själva vara med och påverka innehållet, och vi hoppas att en del av deltagarna i första omgången vill leda studiecirklar på samma tema senare, så att de kan få större spridning i regionen.

Fotnot: Studiecirkeln om krisberedskap och zombies startar tisdag 6 mars och cirkeln om hemberedskap torsdag 17 maj, båda på ABF i Örebro.

Annons
Läs också Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor När prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihop Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Hel kommun utan ström - så drabbades hyresgästerna Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.