HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medlemstappet som en uddamålsförlust

Gävleborg Hyresgästföreningen region Aros-Gävle fick totalt ett litet medlemstapp förra året. Det blev ett plus i Uppsala län, oförändrat i Västmanland och ett minus i Gävleborg.
Jimmy Rödlund gläds åt att Aros-Gävle har förhållandevis få medlemmar som hoppar av.

Aros-Gävle-regionen hade vid årsskiftet 41 573 medlemmar. Det är en minskning med marginella 248 från året innan.

– Visst, det är en väldigt liten förändring i förhållande till medlemsantalet. Men det är ändå retfullt. Som att spela en hockeymatch och förlora med uddamålet. Hedersamma förluster svider de också, säger Jimmy Rödlund, ansvarig för medlemsvärvningen.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

– Om vi fått ett plus hade vi varit glada om det så bara varit en ökning med en medlem, tillägger han.

Det här var andra året i följd som Hyresgästföreningen Aros-Gävle backade. 2017 var förklaringen att medlemsavgiften då höjdes från 80 till 85 kronor. 2018 berodde tappet bland annat på att två av sju tjänster som medlemsvärvare var vakanta samtidigt.

– Det blev lite abrupt när de slutade och det är inte så lätt att hitta folk som passar till de här jobben. Det är i stort sett bara vi som jobbar med medlemsvärvning på det här sättet så det finns inga referenspunkter.

Läs ocksåSvalt intresse att bygga tillsammans – än så länge

Positivt, enligt Jimmy Rödlund, är att Aros-Gävle utmärker sig genom att ha väldigt låg omsättning på medlemmar.

De som värvas inom regionen har tendens att stanna kvar i Hyresgästföreningen längre tid än i landet i övrigt.

– Jag tror det beror på att vi lägger ned lite extra tid på värvningssamtalen. De som blir medlemmar hos oss är därför klara över vad medlemskapet innebär och ångrar sig inte i första taget,

Läs ocksåHyresgästerna byggde sitt eget unika hyreshus

I Gävleborg sjönk medlemsantalet i Hyresgästföreningen förra året med 377 personer. I Uppsala blev det en ökning med 145 medan det i Västmanland blev en minskning med 16, i praktiken ett nollresultat.

Läs också Spelberoendet förstörde hans liv Skuldsanering ökar i Jönköping och Kalmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.