HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mer tid till hyresvärd för åtgärder i Alvesta

Alvesta Hyresnämnden avvaktar med beslut om åtgärdsföreläggande. Parterna har enats om att ge hyresvärden tid fram till juni för att åtgärda det som återstår av brister.

Det är två hyresgäster i en mindre ort utanför Alvesta som till sist tröttnade på att fastighetsägaren, ett lokalt företag i budbranschen, inte åtgärdade de brister som hyresgästerna påtalade.

Hyresgästerna vände sig till hyresnämnden för att få till ett åtgärdsföreläggande. Sedan dess har en rad av de åtgärdspunkter som hyresgästerna pekat ut åtgärdas. Men tre punkter kvarstår.

Läs ocksåTorbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckanTorbjörn Larsson upptäckte den omfattande fuktskadan bakom skrivbordet i sonens rum för drygt två år sedan.

Det handlar om belysningsel som hör till fastighetens gemensamma utrymmen, hur den är kopplad och vem som betalar. Det finns brister i värmesystemet och fönster saknar bra tätning.

I hyresnämnden enades parterna om att fastighetsägaren ska anlita fackmän som kan lämna förslag på eventuella lösningar när det gäller belysningen och värmessystemet. Fastighetsägaren lovade därtill att täta aktuella fönster med tätningslister och silikon samt byta ut trasiga lampor i ytterbelysningen.

Det hela ska vara åtgärdat senast första juni, annars kan ärendet tas upp till ny prövning.

Läs ocksåMögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

Läs mer: Riskerar åtgärdsföreläggande i Alvesta

Läs också Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation” Pandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - Izabelle fick leva flera år i skadad lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.