Annons

Mer tid till hyresvärd för åtgärder i Alvesta

Alvesta Hyresnämnden avvaktar med beslut om åtgärdsföreläggande. Parterna har enats om att ge hyresvärden tid fram till juni för att åtgärda det som återstår av brister.

Det är två hyresgäster i en mindre ort utanför Alvesta som till sist tröttnade på att fastighetsägaren, ett lokalt företag i budbranschen, inte åtgärdade de brister som hyresgästerna påtalade.

Hyresgästerna vände sig till hyresnämnden för att få till ett åtgärdsföreläggande. Sedan dess har en rad av de åtgärdspunkter som hyresgästerna pekat ut åtgärdas. Men tre punkter kvarstår.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det handlar om belysningsel som hör till fastighetens gemensamma utrymmen, hur den är kopplad och vem som betalar. Det finns brister i värmesystemet och fönster saknar bra tätning.

Annons

I hyresnämnden enades parterna om att fastighetsägaren ska anlita fackmän som kan lämna förslag på eventuella lösningar när det gäller belysningen och värmessystemet. Fastighetsägaren lovade därtill att täta aktuella fönster med tätningslister och silikon samt byta ut trasiga lampor i ytterbelysningen.

Det hela ska vara åtgärdat senast första juni, annars kan ärendet tas upp till ny prövning.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Läs mer: Riskerar åtgärdsföreläggande i Alvesta

Annons
Läs också Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Torbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.