Annons

Micasa höjer hyran från 1 januari

Stockholm Micasa, som äger omsorgsfastigheter i Stockholm, höjer hyran med 1,29 procent. Höjningen sker efter medling och den retroaktiva delen fördelas över sex månader.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Micasa, som har drygt 8 000 lägenheter i framförallt servicehus och seniorboenden, är klara. Men först efter att hyresmarknadskommittén medlat och givit en rekommendation.

Höjningen blir 1,29 procent från 1 januari. Micasa hade yrkat mer än dubbelt så mycket, 2,75 procent. Trots det och att förhandlingarna pågått en längre tid, kände sig Hyresgästföreningen tvingad att följa rekommendationen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte sved, vi ville ha en lägre höjning. Micasa har en stark ekonomi och mycket höga hyror, samtidigt som deras hyresgäster ofta har lägre inkomster, säger Hyresgästföreningens förhandlare Linus Pettersson.

Den retroaktiva hyreshöjningen fördelas på sex månader och betalas från juli till december.

Annons
Läs också Tidigare äldrebostäder hyrs ut dyrt till desperata – ”bättre att bo på gatan” Fattigfällan: Lång väntan för seniorbostad - upp till 10 år Bolag tar ut 40 miljoner i vinst - pensionärer får betala notan Nya hyror för Micasas lägenheter Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.