HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Micasa höjer hyran från 1 januari

Stockholm Micasa, som äger omsorgsfastigheter i Stockholm, höjer hyran med 1,29 procent. Höjningen sker efter medling och den retroaktiva delen fördelas över sex månader.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Micasa, som har drygt 8 000 lägenheter i framförallt servicehus och seniorboenden, är klara. Men först efter att hyresmarknadskommittén medlat och givit en rekommendation.

Höjningen blir 1,29 procent från 1 januari. Micasa hade yrkat mer än dubbelt så mycket, 2,75 procent. Trots det och att förhandlingarna pågått en längre tid, kände sig Hyresgästföreningen tvingad att följa rekommendationen.

Läs ocksåHöjda hyror hos Holger Blomstrand

– Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte sved, vi ville ha en lägre höjning. Micasa har en stark ekonomi och mycket höga hyror, samtidigt som deras hyresgäster ofta har lägre inkomster, säger Hyresgästföreningens förhandlare Linus Pettersson.

Den retroaktiva hyreshöjningen fördelas på sex månader och betalas från juli till december.

Läs också Höjda hyror hos privatvärdar i Göteborg, Kungälv och Partille Privatvärdar höjer hyran för 23 000 lägenheter Signalisten höjer hyran 1 juli Värmdö Bostäder kräver 2,3 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.