Annons

Miljöinspektör möttes av kloakstank

Ystad Miljöinspektören möttes av avloppsstank i badrummet. Nu måste fastighetsägaren åtgärda problemet.
Foto: SuSanA Secretariat
Förmodligen beror stanken på att det finns otätheter i rör, vattenlås eller där toalettstolen är fäst vid golvet. Arkivfoto.

Det var i slutet av november förra året som en hyresgäst i Ystad hörde av sig till myndigheten Ystad-Österlenregionens miljöförbund. Enligt hyresgästen luktade det avlopp i badrummet, och fastighetsvärden hade inte gjort något åt detta trots att hyresgästen påtalat problemet.

Myndigheten skrev därför till fastighetsägaren för att veta vad som hände, men fick inget svar under den utsatta svarstiden på två veckor. Därför beslutade miljöinspektören sig för att själv besöka lägenheten, och kunde konstatera att det fanns en tydlig avloppslukt. Förmodligen beror stanken på att det finns otätheter i rör, vattenlås eller där toalettstolen är fäst vid golvet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Miljöförbundet har nu beslutat att fastighetsägaren måste ta reda på var stanken kommer ifrån och åtgärda problemen.

Annons
Läs också Martin hade råttor under golvet - hör deras krafsande Saneringarna ökar - så gör du som hyresgäst Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.