HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Miljöinspektör möttes av kloakstank

Ystad Miljöinspektören möttes av avloppsstank i badrummet. Nu måste fastighetsägaren åtgärda problemet.
Foto: SuSanA Secretariat
Förmodligen beror stanken på att det finns otätheter i rör, vattenlås eller där toalettstolen är fäst vid golvet. Arkivfoto.

Det var i slutet av november förra året som en hyresgäst i Ystad hörde av sig till myndigheten Ystad-Österlenregionens miljöförbund. Enligt hyresgästen luktade det avlopp i badrummet, och fastighetsvärden hade inte gjort något åt detta trots att hyresgästen påtalat problemet.

Myndigheten skrev därför till fastighetsägaren för att veta vad som hände, men fick inget svar under den utsatta svarstiden på två veckor. Därför beslutade miljöinspektören sig för att själv besöka lägenheten, och kunde konstatera att det fanns en tydlig avloppslukt. Förmodligen beror stanken på att det finns otätheter i rör, vattenlås eller där toalettstolen är fäst vid golvet.

Läs ocksåMartin hade råttor under golvet - hör deras krafsande

Miljöförbundet har nu beslutat att fastighetsägaren måste ta reda på var stanken kommer ifrån och åtgärda problemen.

Läs också Saneringarna ökar - så gör du som hyresgäst Ramaskri när värden förbjöd studsmattor Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.