Annons

Miljonuttag ur Vallonbygden

Finspång 2015 blev ett nytt bra år för kommunägda Vallonbygden i Finspång. Resultatet lyfte från cirka 13 till 17 miljoner kronor och av dessa hamnar drygt en miljon i kommunkassan.
Foto: Jakob Kindesjö
Kommunägda Vallonbygden har 1870 lägenheter i Finspång.

Vallonbygden har de senaste åren redovisat ett allt bättre verksamhetstresultat. Så även under 2015, då resultatet efter finansiella poster ökade från 12,9 till 17 miljoner kronor.

– Hyresintäkterna har ökat, vi har inte några vakanser, räntorna har gått ner och vi har sparat lite energi, förklarar vd Björn Andersson om orsakerna till resultatförbättringen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Resultatet är det bästa hittillls för bolaget. Av de 17 miljonerna går 1,2 miljoner kronor till ägaren kommunen. Det är ett större uttag jämfört med 2014 då kommunen tog cirka 300 000 kronor ur företaget.

Annons

Enligt bolaget kommer även hyresgästerna märka av företagets goda ekonomi. Under året kommer man satsa vidare på upprustningar och underhåll.

– Vi kommer kunna vara lite mer generösa när det gäller underhåll. Upprustningen vi gör i Hårstorp är ett exempel på det. Det kan bli ytterligare ett område med satsning på utemiljö och tillgänglihetsanpassning, säger Björn Andersson.

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång
Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.