Annons

Mimer säljer till Dombron

Västerås ​Dombron köper 6 servicefastigheter i Västerås av kommunala Mimer. 365 hyresgäster får ny hyresvärd.
– Mimer välkomnar Dombrons satsning i Västerås. Det är ett stabilt företag med ett långsiktigt perspektiv på sitt ägande och som vi gärna samarbetar med, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist enligt ett pressmeddelande från Mimer.
 
På det sätter hoppas Mimer få loss pengar som de kan använda till omfattande investeringar i både befintliga hus och i nybyggnationer.
 
Affären blev klar i mitten av juli. Tidigare under våren har Dombron i en uppgörelse med Uppsalahem bytt till sig en omfattande del lägenheter i serviceboenden och äldreboenden i Uppsala.
 
–  Nu satsar vi på Västerås och kommer att presentera ytterligare minst tre tillväxtkommuner direkt efter sommaren. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Mimer som är ett välskött allmännyttigt bolag, säger Ilija Batljan, vice vd på Dombron.
 
Sedan tidigare äger Dombrons drygt 800 vanliga hyresrätter i Västerås.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.