HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mimer säljer till Dombron

Västerås ​Dombron köper 6 servicefastigheter i Västerås av kommunala Mimer. 365 hyresgäster får ny hyresvärd.
– Mimer välkomnar Dombrons satsning i Västerås. Det är ett stabilt företag med ett långsiktigt perspektiv på sitt ägande och som vi gärna samarbetar med, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist enligt ett pressmeddelande från Mimer.
 
På det sätter hoppas Mimer få loss pengar som de kan använda till omfattande investeringar i både befintliga hus och i nybyggnationer.
 
Affären blev klar i mitten av juli. Tidigare under våren har Dombron i en uppgörelse med Uppsalahem bytt till sig en omfattande del lägenheter i serviceboenden och äldreboenden i Uppsala.
 
–  Nu satsar vi på Västerås och kommer att presentera ytterligare minst tre tillväxtkommuner direkt efter sommaren. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Mimer som är ett välskött allmännyttigt bolag, säger Ilija Batljan, vice vd på Dombron.
 
Sedan tidigare äger Dombrons drygt 800 vanliga hyresrätter i Västerås.

Läs också Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Allt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås Kameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.