Annons

Mimers hyror är klara

Västmanland Västerås kommunala bostadsbolag Mimer och Hyresgästföreningen är överens om 2018 års hyror. I snitt höjs hyrorna med 1,11 procent.
Foto: Monika Steczkó
Mimers hyror för 2018 är klara.

Den nya hyran börjar gälla den 1 mars. Eftersom förhandlingen blev klar en bit in på det nya året kommer ökningen på årsbasis räknas om till att fördelas på tio månader istället för tolv. Det ger de flesta hyresgäster en höjning på 1,4 procent på hyresavin. Det innebär till exempel en höjning på 112 kronor för en lägenhet med en månadshyra på 8 000 kronor.

– Vi är glada att förhandlingen med hyresgästföreningen blivit klar och att hyresgästerna kan få besked om resultatet. Vi får inte full kompensation för hur inflationen påverkar våra kostnader men det här täcker delar av de kostnadsökningar vi har. Vi är också nöjda över att arbetet med att skapa likvärdiga hyror för likvärdiga lägenheter fortgår, säger Mimers vd Mikael Källqvist i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under 2016 års förhandling kom Hyresgästföreningen och Mimer överens om en omfördelning av hyrorna i nio fastigheter i syfte att göra hyressättningen mer rättvis. Det innebar att en del lägenheter fick en sänkning av hyran medan andra fick en höjning. Hyressänkningarna föll ut direkt 2016 medan höjningen i vissa fall delades upp på flera år. Därför får ett fåtal lägenheter en höjning från omfördelningen även i år.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.