Annons

Misshandlade tidningsbudet – nu åker fyrabarnspappan ut

Nyheter Grannarna fick bevittna hur fyrabarnspappan brutalt slog ner tidningsbudet – tills synes helt oprovocerat. Nu mister han sin tvårummare i Göteborg efter att hovrätten fastställt hyresnämndens beslut.
Foto: TT, GETTY
Oprovocerat våld. Efter att ha misshandlat tidningsbudet tvingas en fyrabarnspappa i Göteborg att flytta.

Klockan är halv fyra på morgonen för drygt ett år sedan. Tidningsbudet i nordöstra Göteborg är ute på sin vanliga runda. Men det blir en natt på jobbet budet aldrig kommer att glömma. När han ska dela ut morgontidningen i en trappuppgång störtar plötsligt en man, enbart iklädd en handduk, ut ur en av lägenheterna.

Enligt budets vittnesmål krävde mannen att få titta i tidningsbudets mobiltelefon. Telefonen innehöll kunduppgifter som inte obehöriga ska se. Tidningsbudet ryckte åt sig armen och försökte backa nedför trappan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då sker misshandeln som gav fyrabarnspappan tre månaders fängelse och som kostar honom hyreskontraktet. Med slag, sparkar och sedan strypgrepp misshandlas tidningsbudet. När polisen kom till platsen fanns det blodstänk i trapphuset. Misshandeln bevittnades delvis av tre grannar till den våldsamme mannen.

Domen gällande misshandeln är tidigare fastställd i hovrätten. Den 45-årige försökte att få Högsta domstolen att ta upp fallet, men den begäran avslogs.

Annons

Flera grannar har vittnat om att han förutom misshandeln stört sin omgivning genom högljudda bråk i lägenheten samt sovit och bajsat i källaren. Grannarna vittnar om en känsla av otrygghet och att man först försäkrar sig om mannen inte befinner sig i trapphuset innan man går utanför lägenheterna. Fyrabarnspappan ska även ha uppträtt hotfullt mot Störningsjouren.

Läs ocksåFyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning

Hyresnämnden beslutade för en tid sedan att mannens hyreskontrakt ska sägas upp, som Hem & Hyra tidigare rapporterat. Misshandeln i trapphuset är en så allvarlig händelse att 45-åringen måste flytta, även om det drabbar de fyra barnen.

Enligt hyresnämndens beslut skulle fyrabarnspappan ha flyttat senast den 30 november i fjol. Genom att överklaga till hovrätten köpte sig mannen lite tid, men beslutet ändras inte. Hovrätten anser också att misshandeln är så allvarlig och har skett i anslutning till boendet, att kontraktet ska upphöra.

Annons

Hovrätten skriver att det inte tycks som att 45-åringen gör något för att lindra grannars rädsla och oro efter misshandeln. Tvärtom ska han ha uppträtt hotfullt mot en granne som vittnade mot honom i rättegången. Till kvartersvärden ska fyrabarnspappan ha sagt att han ska slå ihjäl den som kommer ner i källaren.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Senast den sista juni ska fyrabarnspappan ha flyttat från lägenheten.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.