Annons

Mitthem får pengar för trygghet

Sundsvall Länsstyrelsen i Västernorrland har beslutat att ge Mitthem 650 000 kronor för att öka tryggheten i de nyinköpta hyreshusen i Nacksta i Sundsvall.

​Efter en hel del turer fram och åter köpte slutligen det kommunala bostadsbolaget Mitthem de skandalomsusade hyresfastigheterna i Nacksta av bolaget Wallholmen i höstas. En plan togs fram för en omfattande renovering av husen som var i dåligt skick.

Annons
 
För ändamålet sökte Mitthem pengar från länsstyrelsen under rubriken ”Stöd till åtgärder för att stärka tryggheten i stads- och tätortsmiljöer ur ett jämställdhetsperspektiv”. Länsstyrelsen har nu beslutat att bevilja 650 000 kronor till ändamålet, pengar som länsstyrelsen fått av regeringen.
 
– Vi fick alla pengar som länsstyrelsen fått av regeringen för ändamålet. Det är klart att det är en spottstyver men tanke på att vi investerar totalt omkring 95 miljoner kronor i området, men det känns ändå bra att de visar att de tror på projektet, säger Mitthems vd Hans Selling.
 
Selling menar att de renoveringsåtgärder som nu genomförs, bland annat genom att flytta upp tvättstugorna från källarna till bottenvåningarna, stärker tryggheten för kvinnor och barn.
 
För att ytterligare stärka tryggheten i området ser Mitthem över belysningen, de allmänna utrymmena samt installerar porttelefoner.
 
– Vi tycker att hyresgästerna själva ska kunna välja vilka gäster de vill ha. Dessutom ska vi skapa naturliga mötesplatser för att undvika att folk sitter i trapphus och i källarna, säger Hans Selling.
 
Arbetet med tvättstugor och källare har redan inletts, men den stora delen av renoveringarna startar i mars, innan dess ska en kundundersökning genomföras bland de boende för att, när arbetet är klart, kunna följas upp med ytterligare en undersökning.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.