HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mitthem satsar på miljön till 100 procent

Sundsvall Mitthem, allmännyttan i Sundsvall, har arbetat i 20 år med energieffektivisering. Nu har man tecknat avtal om att bara använda återvunnen energi för sin fjärrvärme.

– Det är viktigt att vi som Sundsvalls största hyresvärd går före i de här frågorna. Med många lägenheter gör det stor skillnad, säger Marie Selin, vd på Mitthem.
Mitthem har de senaste 20 åren arbetat kontinuerligt med energieffektivisering i sina fastigheter. Det har bland annat handlat om införande av individuell mätning av el och vatten, byte till LED-belysning och flera energieffektiviseringar i bolagets fastigheter i samband med renoveringar.
– Vårt långsiktiga miljömål är att vara koldioxidneutralt och fossilfritt till årsskiftet 2020-21. Vi är en bra bit på väg, men med det här avtalet tar vi ett stort kliv och som alltid behövs både stora och små insatser för att nå resultat, säger Marie Selin.

Nu har Mitthem tecknat ett nytt avtal med Sundsvall Energi om att gå över till 100% återvunnen energi för sin fjärrvärme. Den återvunna energin kommer från industrier i regionen där spillvärmen tagits tillvara, som annars skulle gått förlorad. Värmeöverskottet från fabrikerna går direkt in i fjärrvärmesystemet och innebär att andelen fossila bränslen är näst intill obefintliga.
Mitthems kontrakt betyder mycket för Sundsvall Energi som nu kan utveckla och investera ännu mer i produkten.
– Vi är glada över den efterfrågan vi ser på produkten 100% återvunnen energi. Kunderna efterfrågar en miljömärkning på fjärrvärme för att efterleva de miljökrav som ställs, vilket går helt i linje med vår egen miljöprofil, säger Marcus Hedman, marknadschef vid Sundsvall Energi.

Annons
Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"
Annons
Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.