HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

MKB och hyresgäst i ny strid orsakad av vägglöss

Malmö I fjor ville MKB kasta ut hyresgästen efter rapporter om störningar och vanvård. Sedan kom parterna överens och mannen fick bo kvar. Nu lyfter värden samma krav igen.
Foto: Hyresnämnden
Indspektörerna tog bilder av den nedsmutsade lägenheten.

Det första kravet grundade sig i att lägenheten hade vanvårdats. Grannarna var oroliga och klagade. När MKB besökte adressen var lägenhetsdörren olåst och på den satt en handskriven lapp, “dörren är öppen”. Besökarna gick in och dokumenterade oredan med kamera. Enligt MKB:s rapporter hade mannen samlat på sopor.

MKB ville att mannen skulle lämna tvårummaren på Augustenborg i Malmö. Men så sent som i februari i år var hyresgästen och värden överens igen. Enligt ett beslut i hyresnämnden kunde mannen bo kvar men med ett kontrakt med kortare uppsägningstid.

Läs ocksåKattägare anklagas för vanvård av lägenhet - golvet var täckt av bajsVanvårdad lägenhet med kattbajs

Men sedan hände något. Nu har MKB öppnat upp ett nytt ärende och lyfter åter kravet att mannen ska flytta, bland annat med anledning av vägglöss som har flyttat in i bostaden. Värden menar att de tidigare störningarna har fortsatt och att mannen inte har öppnat dörren då en saneringsfirma har besökt adressen i jakt på ohyra.

Annons

MKB har lämnat in två rapporter från firman som inte kunnat komma in i lägenheten eftersom mannen inte varit hemma och öppnat dörren. Det har även kommit in nya klagomål från grannar som har störts av hög musik nattetid.

Hyresgästen har än så länge inte svarat på MKB:s nya ansökan. Målet ska behandlas i hyresnämnden nästa vecka.

Annons
Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt
Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Hotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.