Annons

MKB och hyresgäst i ny strid orsakad av vägglöss

Malmö I fjor ville MKB kasta ut hyresgästen efter rapporter om störningar och vanvård. Sedan kom parterna överens och mannen fick bo kvar. Nu lyfter värden samma krav igen.
Foto: Hyresnämnden
Indspektörerna tog bilder av den nedsmutsade lägenheten.

Det första kravet grundade sig i att lägenheten hade vanvårdats. Grannarna var oroliga och klagade. När MKB besökte adressen var lägenhetsdörren olåst och på den satt en handskriven lapp, “dörren är öppen”. Besökarna gick in och dokumenterade oredan med kamera. Enligt MKB:s rapporter hade mannen samlat på sopor.

MKB ville att mannen skulle lämna tvårummaren på Augustenborg i Malmö. Men så sent som i februari i år var hyresgästen och värden överens igen. Enligt ett beslut i hyresnämnden kunde mannen bo kvar men med ett kontrakt med kortare uppsägningstid.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men sedan hände något. Nu har MKB öppnat upp ett nytt ärende och lyfter åter kravet att mannen ska flytta, bland annat med anledning av vägglöss som har flyttat in i bostaden. Värden menar att de tidigare störningarna har fortsatt och att mannen inte har öppnat dörren då en saneringsfirma har besökt adressen i jakt på ohyra.

Annons

MKB har lämnat in två rapporter från firman som inte kunnat komma in i lägenheten eftersom mannen inte varit hemma och öppnat dörren. Det har även kommit in nya klagomål från grannar som har störts av hög musik nattetid.

Hyresgästen har än så länge inte svarat på MKB:s nya ansökan. Målet ska behandlas i hyresnämnden nästa vecka.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Så spreds vägglöss i flerfamiljshuset - demenssjuk tvingas flytta Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.