Annons

Mobil lägenhet ska lyfta bostadsfrågan

Uppsala Med en mobil lägenhet på 15 kvadrat mitt på Stora torget vill Hyresgästföreningen väcka intresse för bostadsfrågan.
Foto: Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Eva Byegård och Jens Nilsson fanns på plats i den mobila lägenheten för att prata bostadsfrågor.

Hyresgästföreningens turné Bostadslyftet kom under torsdagen till Uppsala. Press, politiker och allmänhet bjuds in till den 15 kvadratmeter stora, inredda lägenheten för att prata om bostadsfrågan. Samtidigt passade Hyresgästföreningen på att presentera sitt bostadspolitiska program för Uppsala. Bland annat vill Hyresgästföreningen att det byggs fler hyresrätter, även sådana där unga och äldre har råd att bo, och att hyreshöjningarna i samband med renoveringar inte blir så höga.

– I Uppsala finns det ett stort behov att bygga mer bostäder, och det finns en stor efterfrågan på hyresrätter. Det som byggts de senaste åren har ofta väldigt höga hyror. Det är inget unikt Uppsalaproblem, men det går att bygga billigare och kommunen har inflytande över detta, säger Jens Nilsson, bostadspolitisk talesperson för Hyresgästföreningen i Uppsala.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheten finns kvar på Stora torget till på lördag, då Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman kommer på besök.

Nästa stopp på turnén är Söderhamn den 11 april.

Annons
Fakta: Här stannar turnén

11 april Söderhamn26 april Norrtälje28 april Tierp29 april Heby5 maj Norberg12 maj Bålsta27 maj Bollnäs

Läs också Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Nu kan lagen ändras – hårdare tag mot kriminella och deras föräldrar Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.