Annons

Mobila kameror istället för fasta kan bli lösning för Drottninghög

Helsingborg Helsingborgshem väljer att inte överklaga länsstyrelsens nej till kameraövervakning på Drottninghög. Istället kan mobila kameror och värmekameror bli en möjlig lösning för bostadsområdet.

I början av sommaren fick Helsingborgshem avslag på sin ansökan om att få sätta upp sju övervakningskameror i Drottninghögs centrum. Helsingborgshem meddelar nu att de väljer att inte överklaga beslutet, de kommer inte heller skicka in någon ny ansökan om övervakning.

Annons
  Nej, vi har redan presenterat alla våra argument för länsstyrelsen och räcker inte de som skäl till att få sätta upp kameror finns det inget mer vi kan göra, säger Jonas Hansson, vd Helsingborgshem.
Helsingborgshem avvaktar nu kommunens planerade åtgärder.
Enligt Lars O Petersson, chef för Kärnfastigheter, förs det diskussioner med polisen om alternativa kameralösningar i området.
  Vi undersöker möjligheten att sätta upp mobila kameror. Om polisen ansvarar för kameraövervakningen och de inte sitter uppe längre än fyra veckor i streck ska det tydligen inte behövas något tillstånd, säger Lars O Petersson som i nuläget inte kan ge någon tidsangivelse när dessa kameror skulle kunna bli verklighet.
Kärnfastigheter har även beslutat sig för att sätta upp värmekameror i området.
  När vi har byggt ut skolan ska vi installera värmekameror på skolområdet. På det sättet kan vi se om det nattetid rör sig folk på området och kan då skicka dit en bil för att kontrollera det hela, säger han och berättar att kamerorna beräknas vara på plats om 1 till 1,5 år.

Annons
Fakta: Vandalism på Drottninghög

Enligt Helsingborgshem uppgick deras totala kostnad för vandalism i området under perioden 1 januari till den 30 september i fjol till 877 100 kronor. Även andelen anmälda brott i området är hög. I fjol anmäldes 791 brott i området till polisen. Den senaste tiden har bostadsområdet även drabbats av ett antal bränder. Förutom flera brinnande papperskorgar har bland annat biblioteket och förskolan eldhärjats det senaste året.

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.