HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Moderaterna stödjer utförsäljning i Burlöv

Burlöv ​Hyresrätter kan bli bostadsrätter i Burlöv om moderaterna bryter sin allians med socialdemokraterna. Oppositionsledaren Lars Johnson (m) ser positivt på motionen från folkpartiet och centern om att ge de boende i Burlövs Bostäder möjlighet att köpa sina lägenheter.

​− Vi har inte diskuterat förslaget i moderaterna men vi har länge haft liknande tankar i vårt partiprogram, säger Lars Johnson.

 
Efter valet i höstas fick socialdemokraterna ingen egen majoritet i Burlöv men kunde ändå sitta kvar som styrande parti med indirekt stöd av moderaterna. Men förbrödringen över partigränserna gäller inte i bostadsfrågan.
 
Lars Johnson ser flera fördelar med att hyresgästerna får möjlighet att köpa sina lägenheter.
 
− Tyvärr är det så att det man äger är man mer rädd om. Det ger också ett mer blandat klientel i fastigheterna. Dessutom tror jag att det bidrar till rörligheten på bostadsmarknaden. Man bor några år och så säljer man.
 
Han betonar att det är ett beslut som måste fattas av de boende själva. Avsikten är bara att ge Burlövsbostäder nya ägardirektiv som gör det möjligt för de boende att själva ta ställning till frågan om de vill köpa.
 
− Det är inte så att någon ska kastas ut på bar backe. Om det finns hyresgäster som inte vill köpa sin lägenhet kan kanske Burlövsbostäder gå in och köpa dessa.

Läs också Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.