Annons

Monsterjakt uppmärksammade bristen på bostäder

Norrköping Fånga monster och diskutera bristen på lägenheter. Med hjälp av Pokémon försökte Hyresgästföreningen öka intresset för bostadsfrågor i Klockaretorpet.
Foto: Jakob Kindesjö
,

I lördags ordnade Hyresgästföreningen  i Norrköping ett event i Klockaretorpet centrum, där besökarna hade chansen att fånga extra många figurer i det populära mobilspelet Pokémon Go. Samtidigt passade föreningen på att informera om bristen på bostäder och bjöd besökarna på godis och frukt. 

– Det har varit folk i alla åldrar men framförallt många yngre. En del föräldrar har varit här med sina barn och även en del som inte spelar Pokémon har varit framme och varit nyfikna, säger Jane Carlsson på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Klockaretorpet är ett område som Hyresgästföreningen klassat som en ”vit fläck”, där föreningen tänker satsa på att försöka få fler aktiva och förtroendevalda. Under eftermiddagen lockades ett 30-tal personer till föreningens monsterjakt.

Annons

– Vädret var inte det bästa, det var nog lite för kallt. Men jag gillar idéen, vi vill nå ut till de yngre och då måste vi anpassa oss. Våra traditionella möten lockar inte alla, säger Åse Zimmergren, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Det är inte första gången som Hyresgästföreningen tar Pokémon till hjälp för att uppmärksamma bostadsbristen. Liknanade event har tidigare ordnats bland annat i Linköping med temat att det är lättare att hitta Pokémon än en ledig lägenhet.

Läs ocksåBastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål

– Håller Pokémon-trenden i sig så vore det kul att göra det här igen, men kanske under en lite varmare årstid, säger Åse Zimmergren. 

Annons
Läs också Hem & Hyra granskar: Så mycket miljögift finns i dricksvattnet Äldreboendet som ingen ville ha Nyborgska huset: Från nazinäste till strulbostad Krogbesökare duschas när hyresgäster badar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.