Annons

Mordhot efter felslängd soppåse ledde till uppsägning

Karlstad En hyresgäst i Karlstad har blivit uppsagd efter att en bovärd på KBAB hotats med sexuellt våld och mordhot. Hyresgästen å sin sida säger att han inte ens var hemma den dagen.

Det var en dag i slutet av juli för två år sedan som en bovärd i ett av KBAB:s bostadsområden frågade en hyresgäst varför han slängt en soppåse på gården.

Frågan om soppåsen ska enligt bovärden ha gjort hyresgästen så arg att han uttalat hot mot bovärden och hans familj

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Enligt ett vittne, har hyresgästen sagt att han skulle ”mörda och knulla dem, KBAB, kungen och hela landet”.

Vittnet upplevde ändå att hotet i första hand var riktat mot bovärden.

Annons

Hyresgästen nekar och menar att allt måste vara ett missförstånd, eftersom han varit hos goda vänner när händelsen ska ha inträffat.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Tingsrätten tog upp ärendet i höstas, men där hade inte KBAB någon framgång. Ändå väljer KBAB att driva ärendet ännu en gång, den här gången i hyresnämnden där ärendet tas upp i veckan.

Tingsrätten menade i sin dom från i november, att både bovärden och hans vittne liksom hyresgästen och hans vittnen lämnat utförliga och trovärdiga berättelser om vad som hänt. Trots att de alltså går helt isär. 

Annons

Men tingsrätten väljer att inte ta ställning i frågan vem av dem som har rätt – utan konstaterar att oavsett om hyresgästen uttalat hoten eller inte, så är de inte skäl nog för uppsägning.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Ärendet tas upp i hyresnämnden i mitten av veckan och där företräds hyresgästen av en jurist från Hyresgästföreingen i Karlstad.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.