Annons

Mordhot efter felslängd soppåse ledde till uppsägning

Karlstad En hyresgäst i Karlstad har blivit uppsagd efter att en bovärd på KBAB hotats med sexuellt våld och mordhot. Hyresgästen å sin sida säger att han inte ens var hemma den dagen.

Det var en dag i slutet av juli för två år sedan som en bovärd i ett av KBAB:s bostadsområden frågade en hyresgäst varför han slängt en soppåse på gården.

Frågan om soppåsen ska enligt bovärden ha gjort hyresgästen så arg att han uttalat hot mot bovärden och hans familj

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt ett vittne, har hyresgästen sagt att han skulle ”mörda och knulla dem, KBAB, kungen och hela landet”.

Vittnet upplevde ändå att hotet i första hand var riktat mot bovärden.

Annons

Hyresgästen nekar och menar att allt måste vara ett missförstånd, eftersom han varit hos goda vänner när händelsen ska ha inträffat.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Tingsrätten tog upp ärendet i höstas, men där hade inte KBAB någon framgång. Ändå väljer KBAB att driva ärendet ännu en gång, den här gången i hyresnämnden där ärendet tas upp i veckan.

Tingsrätten menade i sin dom från i november, att både bovärden och hans vittne liksom hyresgästen och hans vittnen lämnat utförliga och trovärdiga berättelser om vad som hänt. Trots att de alltså går helt isär. 

Annons

Men tingsrätten väljer att inte ta ställning i frågan vem av dem som har rätt – utan konstaterar att oavsett om hyresgästen uttalat hoten eller inte, så är de inte skäl nog för uppsägning.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Ärendet tas upp i hyresnämnden i mitten av veckan och där företräds hyresgästen av en jurist från Hyresgästföreingen i Karlstad.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.