HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mötesplats för generationer invigd i Färgelanda

Färgelanda Tanken med lekplatserna är att de ska ge möten mellan barn och äldre. Nu har Valbohem i Färgelanda invigt sin första mötesplats och fler är på gång. Lekplatsen invigdes förra helgen under pompa och ståt och strålande sol.
Foto: Veronica Abrahamsson
Hans Sprung och Theo Norlin sköter invigningen av Färgelandas nya lekplats.

Ett 100 tal personer deltog i invigningen, där Valbohems vd Hans Sprung fick hjälp av Theo Norlin att klippa invigningbandet. Därefter kunde alla ta den nya mötesplatsen i besittning, där lekredskap och sittplatser under en pergola byggts under sommaren.

Lekplatsen ingår i ett projekt som heter integration mellan generationsgränserna och är ett tvåårigt projekt där Färgelandas kommunala bostadsbolag Valbohem bygger sammanlagt fyra lekplatser med tillhörande sittplatser. Även belysning, gångvägar och planteringar ingår för att ge en trygg, tillgänglig och attraktiv miljö.

Läs ocksåNya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra GötalandHyresgästföreningens förhandlare Murat Solmaz och Valbohems vd Hans Sprung möts snart vid förhandlingsbordet.
Valbohems nya lekplats

Under det här året invigs ytterligare en lekplats, vid Renvägen och under nästa år byggs en på Höjden-området i Färgelanda. Då ska även grannorten Högsäter  få en liknande mötesplats.

Den totala kostnaden för projektet är 1 miljon kronor och Valbohem har beviljats stöd med 500 000 kronor från Boverket för projektet.

– Valbohem har sedan tidigare sex lekplatser i sina bostadsområden och vår tanke för framtiden är att alla hyresgäster ska ha en trevlig lekplats och mötesplats i närheten av bostaden, säger Hans Sprung, vd Valbohem

Läs ocksåAsta, 83, kastade sig ut på 4000 meters höjd
Läs också Jan-Åke blev av med sin parkering – fick lösa det själv Efter månader av störd sömn tog Dick ett snack med epa-raggarna – ”Var väldigt nervös” Värsta värden har gjort byn ökänd – möt den andra sidan av Blötberget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.