Annons

Mötesplats för generationer invigd i Färgelanda

Färgelanda Tanken med lekplatserna är att de ska ge möten mellan barn och äldre. Nu har Valbohem i Färgelanda invigt sin första mötesplats och fler är på gång. Lekplatsen invigdes förra helgen under pompa och ståt och strålande sol.
Foto: Veronica Abrahamsson
Hans Sprung och Theo Norlin sköter invigningen av Färgelandas nya lekplats.

Ett 100 tal personer deltog i invigningen, där Valbohems vd Hans Sprung fick hjälp av Theo Norlin att klippa invigningbandet. Därefter kunde alla ta den nya mötesplatsen i besittning, där lekredskap och sittplatser under en pergola byggts under sommaren.

Lekplatsen ingår i ett projekt som heter integration mellan generationsgränserna och är ett tvåårigt projekt där Färgelandas kommunala bostadsbolag Valbohem bygger sammanlagt fyra lekplatser med tillhörande sittplatser. Även belysning, gångvägar och planteringar ingår för att ge en trygg, tillgänglig och attraktiv miljö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Valbohems nya lekplats

Under det här året invigs ytterligare en lekplats, vid Renvägen och under nästa år byggs en på Höjden-området i Färgelanda. Då ska även grannorten Högsäter  få en liknande mötesplats.

Annons

Den totala kostnaden för projektet är 1 miljon kronor och Valbohem har beviljats stöd med 500 000 kronor från Boverket för projektet.

– Valbohem har sedan tidigare sex lekplatser i sina bostadsområden och vår tanke för framtiden är att alla hyresgäster ska ha en trevlig lekplats och mötesplats i närheten av bostaden, säger Hans Sprung, vd Valbohem

Annons
Läs ocksåFemårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen nedFemårige Nima dog efter att ha fastnat mellan hissdörrarna hemma i hyreshuset. Utrymmet mellan inre och yttre hissdörr var otillåtet stort. Ändå lägger åklagaren nu ner förundersökningen om vållande till annans död. Dagens säkerhetsmått räcker inte för att förhindra liknande dödsolyckor.
Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Rekordhöjning i Färgelanda – Förhandlaren: "Hård smäll för hyresgästerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.