Annons

Motionär vill ha värdegrunden med i stadgarna

Gävleborg Hyresgästföreningen bör formulera sin värdegrund och sin människosyn i sina stadgar. Det menar Sonia Nilsson Ullström i Skutskär och motionerar om stadgeändringar.

Sonia Nilsson Ullström, styrelseledamot i Hyresgästföreningen i Gävle, menar att det är viktigt att föreningens människosyn finns med i stadgarna som ju är grunden för föreningens verksamhet.

Hon vill att § 1.1 får följande tillägg, kursiverat nedan;

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästföreningens vision är ett tryggt boende där människor, utifrån principen om alla människors lika värde, och samhälle utvecklas”

I § 1.3 vill Sonia Nilsson Ullström lägga till följande:

Annons

Hyresgästföreningen ska stimulera människor utan åtskillnad av något slag, såsom etnisk och social bakgrund, kön, könsidentitet, åder, religion, sexuell läggning, funktionsnedsättning, språk eller politisk uppfattning att medverka i föreningens arbete.

Läs ocksåMånga betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningenJulia Lagerman på en grönskande innergård under ett träd. Julia protesterade och slapp flytträkning

”Om en situation uppstår där en medlem måste uteslutas ur föreningen på grund av ett beteende som är att betrakta som kränkande mot en medmänniska, så måste dessa beslut grunda sig i väl formulerade stadgar”, skriver motionären avslutningsvis.

Gävleföreningen står bakom motionen som är en av de runt 60 motioner som skrivits till Hyresgästföreningens förbundsstämma i Visby i mitten av juni.

Annons
Läs också Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Hyresgäster reagerar mot chockhöjda hyror i slitna hus Grannen intill: Katharina behöver inte drömma sig bort Torbjörn Rönnkvist omvald som regionordförande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.