Annons

Mystiskt oljud sprider osämja i trapphuset

Malmö År efter år har hyresgästerna plågats av ett oljud. Ingen vet var det kommer ifrån. Nu har en hyresgäst som gått in i väggen vänt sig till hyresnämnden med en önskan om en ny lägenhet.
En hyresgäst menar att oljudet bidragit till psykisk ohälsa.
Foto: Pixabay
En hyresgäst menar att oljudet bidragit till psykisk ohälsa.

Under flera år har hyresgäster i en fastighet i Malmö klagat på ett påträngande oljud. Enligt en hyresgäst, som lämnat in ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden, har det gått så långt att hon tvingats medicinera för depression. Orsaken är oljudet som enligt hyresgästen förekommer under nätterna i omkring fem timmar. Hyresvärden Heimstaden anklagas för att inte ha lyft ett finger för att hjälpa till, eller för den delen ge information om vad som görs åt saken.

Heimstaden har å sin sida en helt annan bild av situationen. I sitt svar till hyresnämnden framgår det att företaget vidtagit en rad åtgärder och informerat hyresgästerna regelbundet. Heimstaden menar att ett intensivt arbete har utförts för att lokalisera ljudet. Dels genom att gå igenom allt från ventilationen till pannrummet, fläktar, undercentral och radiatorer. Fönster har bytts ut, element kontrollerats och väktare ryckt ut vid ett flertal tillfällen. Trots detta har ljudets inte kunnat lokaliseras. Heimstaden har även bjudit in till möte tillsammans med hyresgästerna, köpt in ljudmätare och låter en lägenhet stå tom för att i denna kunna mäta upp ljudet. Heimstaden menar samtidigt att arbetet försvåras genom att hyresgästerna anklagar varandra för uppkomsten av ljudet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots att Heimstaden uppger att arbetet med att lokalisera ljudet ska fortsätta, har alltså en av hyresgästerna vänt sig till Hyresnämnden. Hyresgästen vill ha hyresnedsättning för sveda och värk och en ny lägenhet. Hyresnämnden i Malmö ska inom kort ta upp ärendet.

Annons
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.