Annons

Mystiskt oljud sprider osämja i trapphuset

Malmö År efter år har hyresgästerna plågats av ett oljud. Ingen vet var det kommer ifrån. Nu har en hyresgäst som gått in i väggen vänt sig till hyresnämnden med en önskan om en ny lägenhet.
En hyresgäst menar att oljudet bidragit till psykisk ohälsa.
Foto: Pixabay
En hyresgäst menar att oljudet bidragit till psykisk ohälsa.

Under flera år har hyresgäster i en fastighet i Malmö klagat på ett påträngande oljud. Enligt en hyresgäst, som lämnat in ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden, har det gått så långt att hon tvingats medicinera för depression. Orsaken är oljudet som enligt hyresgästen förekommer under nätterna i omkring fem timmar. Hyresvärden Heimstaden anklagas för att inte ha lyft ett finger för att hjälpa till, eller för den delen ge information om vad som görs åt saken.

Heimstaden har å sin sida en helt annan bild av situationen. I sitt svar till hyresnämnden framgår det att företaget vidtagit en rad åtgärder och informerat hyresgästerna regelbundet. Heimstaden menar att ett intensivt arbete har utförts för att lokalisera ljudet. Dels genom att gå igenom allt från ventilationen till pannrummet, fläktar, undercentral och radiatorer. Fönster har bytts ut, element kontrollerats och väktare ryckt ut vid ett flertal tillfällen. Trots detta har ljudets inte kunnat lokaliseras. Heimstaden har även bjudit in till möte tillsammans med hyresgästerna, köpt in ljudmätare och låter en lägenhet stå tom för att i denna kunna mäta upp ljudet. Heimstaden menar samtidigt att arbetet försvåras genom att hyresgästerna anklagar varandra för uppkomsten av ljudet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Trots att Heimstaden uppger att arbetet med att lokalisera ljudet ska fortsätta, har alltså en av hyresgästerna vänt sig till Hyresnämnden. Hyresgästen vill ha hyresnedsättning för sveda och värk och en ny lägenhet. Hyresnämnden i Malmö ska inom kort ta upp ärendet.

Annons
Läs också Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Totalförstörd lägenhet spred extrem stank – hyresgäst lagade mat i badrummet Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.