HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

När poesin lyfte taket i Växjö

Växjö Det blev en rejäl kulturafton när Araby park arena i Växjö fylldes av poesi i många olika former. Det ordnades även workshop i konsten att skriva dikter.
Foto: Annika Wallsson
Poesikväll. Iman Talabani, Hindia Abdi och Amori (Omar Salah) var några som uppträdde under "Ortens bästa poet" i Växjö. Efteråt var det workshop i smågrupper för att lära sig olika tekniker i att skriva poesi.

Hindia Abdi står på scen för första gången någonsin för att läsa en egen dikt. Den heter ”Ensamhet”. Under själva dikten knäpper publiken fingrarna. För det är så man gör när man gillar något mitt i en dikt för att visa uppskattning men inte störa.

Efteråt får hon rungande applåder från över 150 personer som samlats inne i Araby park arena i Växjö. Främst är det ungdomar som hittat hit denna kväll och eventet ”Ortens bästa poet”.

Läs ocksåSara vill hjälpa coronaisolerade i Skinnskatteberg

– Jätteroligt att det kom så många, många fler än vi räknat med. Vi har fått ta fram extra stolar, säger Olja Pekusic, boendeutvecklare hos Hyresgästföreningen.

När Hindia Abdi går av scen blir hon kramad av sina vänner.

– Det kändes pirrigt. Jag tänker fortsätta skriva och våga gå upp på scen fler gånger, säger hon.

Läs ocksåHyresgästföreningen: Ställ in alla årsmöten

Växjös rappare Amori (Omar Salah) är lite mer van vid att framträda och fick det att svänga.

– Rapp är något jag växt upp med och något jag brinner för över allting annat. Jag kommer snart att ha en låt på Spotify, berättar han.

Även grundare och poeter från ”Ortens bästa poet” får publiken att knäppa med fingrarna. Inte minst Iman Talabani som bland annat läser sin rytmiska dikt ”Tillfällig”.

Läs ocksåFacebookgrupp ska hjälpa isolerade under coronasmittan

Kvällen avslutas med en workshop där intresserade får tips kring olika tekniker i att skriva poesi. Även här måste extra stolar tas fram innan det är dags att i grupper försöka komma på så många ord som möjligt som börjar med bokstaven S.

Kvällen ordnades i slutet på förra året och arrangerades av Hyresgästföreningen, Fria ordets hus i Växjö, Araby park arena, ABF och Förenade förorter.

Läs också Hyresgäster vann mot värden – får sänkt hyra Måndag kväll är tjejernas kväll i Nybro

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.