Annons

När poesin lyfte taket i Växjö

Växjö Det blev en rejäl kulturafton när Araby park arena i Växjö fylldes av poesi i många olika former. Det ordnades även workshop i konsten att skriva dikter.
Foto: Annika Wallsson
Poesikväll. Iman Talabani, Hindia Abdi och Amori (Omar Salah) var några som uppträdde under "Ortens bästa poet" i Växjö. Efteråt var det workshop i smågrupper för att lära sig olika tekniker i att skriva poesi.

Hindia Abdi står på scen för första gången någonsin för att läsa en egen dikt. Den heter ”Ensamhet”. Under själva dikten knäpper publiken fingrarna. För det är så man gör när man gillar något mitt i en dikt för att visa uppskattning men inte störa.

Efteråt får hon rungande applåder från över 150 personer som samlats inne i Araby park arena i Växjö. Främst är det ungdomar som hittat hit denna kväll och eventet ”Ortens bästa poet”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jätteroligt att det kom så många, många fler än vi räknat med. Vi har fått ta fram extra stolar, säger Olja Pekusic, boendeutvecklare hos Hyresgästföreningen.

När Hindia Abdi går av scen blir hon kramad av sina vänner.

Annons

– Det kändes pirrigt. Jag tänker fortsätta skriva och våga gå upp på scen fler gånger, säger hon.

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Växjös rappare Amori (Omar Salah) är lite mer van vid att framträda och fick det att svänga.

– Rapp är något jag växt upp med och något jag brinner för över allting annat. Jag kommer snart att ha en låt på Spotify, berättar han.

Även grundare och poeter från ”Ortens bästa poet” får publiken att knäppa med fingrarna. Inte minst Iman Talabani som bland annat läser sin rytmiska dikt ”Tillfällig”.

Annons
Läs ocksåFemårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen nedFemårige Nima dog efter att ha fastnat mellan hissdörrarna hemma i hyreshuset. Utrymmet mellan inre och yttre hissdörr var otillåtet stort. Ändå lägger åklagaren nu ner förundersökningen om vållande till annans död. Dagens säkerhetsmått räcker inte för att förhindra liknande dödsolyckor.

Kvällen avslutas med en workshop där intresserade får tips kring olika tekniker i att skriva poesi. Även här måste extra stolar tas fram innan det är dags att i grupper försöka komma på så många ord som möjligt som börjar med bokstaven S.

Kvällen ordnades i slutet på förra året och arrangerades av Hyresgästföreningen, Fria ordets hus i Växjö, Araby park arena, ABF och Förenade förorter.

Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.