Annons

Nära 80 procent fick jobb efter kurs i hyresgästernas kvartersstuga

Västra Götaland Med bidrag från Västra Götaland startades kursen ”Personlig assistent” för invandrare för tre terminer sedan. De flesta är nu i arbete.

​– Kursen har givit mig så mycket. Men bäst är att jag lärde mig att jobba med människor, säger Nazmije Hasani.
Hon är en av 16 deltagare som nyligen gått klart kursen ”Yrkesinriktad utbildning till personlig assistent och habiliteringspersonal” på Hässleholmens folkhögskola.
I utbildningen är språk en viktig ingrediens.

Portugisiska, spanska, arabiska, serbiska, thai … Deltagarnas hemspråk kommer nu till nytta.
– Vi kommer att få många nysvenskar som pratar sitt hemlands språk på gamla dar. Genom utbildningen tar vi vara på den kunskapen, säger rektorn Stellan Hansson.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Intresset var stort, hälften av dem som sökte kom in.
– Vi intervjuade alla för att få de mest lämpliga, säger han.

Bakom folkhögskolans etablering står AB Bostäder, Hyresgästföreningen, kommunen i samarbete med folkhögskolorna i Fristad och Viskadalen.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.