Annons

Nästa förbundsstämma blir i Skåne

Skåne Vartannat år håller Hyresgästföreningen förbundsstämma med delegater från hela landet. Nästa gång, år 2018, blir det i Malmö.
Foto: Carl Jonsson/Malmö live
Här, på Malmö live, ska Hyresgästföreningens nästa förbundsstämma hållas.

Förbundsstämman 2018 blir ett gemensamt arrangemang av Hyresgästföreningens två regioner: norra Skåne och södra Skåne. Tillsammans hade de ansökt om att få arrangera förbundsstämman år 2018 och samtidigt föreslog de ett antal lämpliga platser i både Malmö och Helsingborg. Nu har valet fallit på nybyggda konsert- och konferenscentrat Malmö live i centrala Malmö. Beslutet har tagits av Hyresgästföreningens förbundsstyrelse.

– Det är väldigt roligt att stämman kommer till Skåne och vi är glada över att vi två regioner får arrangera det tillsammans, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande i södra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs även: Här hölls förbundsstämman 2016

Annons

De senaste gångerna har förbundsstämman hållits i Trollhättan och Visby. Vid förbundsstämman i Visby för två år sedan valdes till exempel Marie Linder till ny ordförande. Senast det begav sig i Malmö var år 2006.

– Det är viktigt att stämman hålls ute i landet. Det är bra att inte allt hålls i Stockholm. Det är en trovärdighetsfråga för hela organisationen, säger Kenneth Gustavsson.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Fakta: Detta är förbundsstämman

Förbundsstämman är Hyresgästföreningens högsta beslutande organ. Den genomförs vartannat år och består av 150 ombud och förbundsstyrelsens ordinarie ledamöter. Här beslutar man om en övergripande inriktning och fastställer Hyresgästföreningens program, stadgar och organisation. Stämman väljer förbundsordförande och förbundsstyrelse och behandlar även motioner som lämnas in från medlemmarna.

Läs också Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.