Annons

Newsecs sophantering i Herrgården får stark kritik

Malmö ​Polis och räddningstjänst beskriver sopbergen på Herrgården i Malmö som en säkerhetsrisk. Nu kräver miljöförvaltningen att förvaltaren Newsec tar fram en plan för att komma till rätta med problemen.
Det var i mars månad som förvaltaren efter flera bränder stängde Herrgårdens sophus och ersatte dem med vita containrar. Sedan dess har sopbergen växt lavinartat.
 
– Att det har varit problem med bränder i sophusen är inte vårt bord. Det vi reagerat på är foton från polis och räddningstjänst med överfyllda sopkärl där soporna ligger runt omkring på marken. Och att det saknas hänvisning till var de boende kan slänga sitt skräp när nu miljöhusen är stängda, säger Dave Borg, chef på miljöförvaltningen.
 
Miljöförvaltning har därför skickat ett skarpt brev till Newsec som förvaltar de uppmärksammade fastigheterna på Herrgården för norska Acta.
 
Newsec får tre veckor på sig att komma in med en långsiktig och preciserad plan för avfallshanteringen. Förvaltaren ska redogöra för hur man i framtiden ska undanröja riskerna för nedskräpning, dålig lukt och skadedjur. I brevet konstaterar miljöförvaltningen konstaterar att den nuvarande avfallshanteringen ”inte är förenlig med miljöbalken eller gällande avfallsbestämmelser”.
 
– Vi vill veta hur de tänker göra för att få en hållbar sophantering, som det är nu finns det risk för människors hälsa, säger Dave Borg.
 
Senast den 28 april ska Newsec ha svarat. Annars kan det bli aktuellt med vite, enligt miljöförvaltningen.
 
– Det här blir jättedyrt om de inte jobbar på, säger Dave Borg.
 
På Newsec vill man i dagsläget inte uttala sig de skärpta krav som kommunen uppställer i brevet.
 
– Vi vill inte kommentera det som står där för tillfället. Men vi har en bra dialog med miljöförvaltningen, säger Per Thorén, kundansvarig på Newsec.  

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Slarv med matavfall straffar hyresgästerna - ger högre hyror: "Orättvist"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.