HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Norr tar farväl av eterniten

Visby Den yttre renoveringen på Stjärn- och Siriusgatan i Visby är i full gång. Eternitplattorna från 70-talet försvinner när hyreshusen får tillbaka sitt gamla utseende.
Foto: Jenny Knutsson
, , ,

Gotlandshems hyrehus på norrområdet kläddes in i gula och bruna eternitplattor under oljekrisen på 1970-talet. Men nu får husen tillbaka lite av det gamla utseendet de hade vid uppförandet på 1950-talet.

Den gamla tilläggsisoleringen ersätts med ny och fasaderna putsas och målas i ljusa, kulörta färger. Vissa tegelpartier återställs och entréportarna byts ut från brun aluminum till fernissad ek.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

– Vi har velat få fram lite av det gamla utseendet. Det är inte exakt som de har sett ut innan utan vi har satt lite egen prägel på det, säger Bert-Inge Hellenberg på Gotlandshem.

Arbetet inleddes i november förra året och kommer att pågå fram till 2017. Totalt handlar det om sjutton hus som ska genomgå en yttre renovering med nya fasader och fönster. Hittills är ett par hus färdiga och skillnaden mot de orenoverade är tydlig.

– Det är toppen. Det blir verkligen jättefint, de nya dörrarna är så tjusiga tycker jag, säger hyresgästen Rosmarie Söderstam.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.