HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Norrköping startar bostadsakut

Norrköping Behovet av bostäder är stort i Norrköping. Därför tillsätter kommunen en bostadsakut som ska ordna fram boenden till utsatta grupper.

Kommunen beskriver bostadssituationen som ansträngd. Fram till augusti i år har 4 400 personer flyttat in till Norrköpings kommun och att få tag i en egen bostad har blivit allt svårare. Särskilt för de grupper som har en svag förankring på bostadsmarknaden.

”Vi behöver skyndsamt få fram fler enklare boenden, inte minst för att ge tak över huvudet till dem som kommer för att vistas en kortare tid i vår kommun”, skriver Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåNybygget som ska pressa ned hyrorna: "Det är extremt lågt"

Därför inrättar kommunen en särskild bostadsakut som ska ta fram förslag på åtgärder för att lösa bostadsbehovet. Gruppen ska bland annat undersöka möjligheten att få fram enklare och billigare boenden och hjälpa Migrationsverket att hitta bostäder till EU-migranter och nyanlända.

Bostadsakuten består av följande medlemmar: kommundirektören, förvaltningscheferna för socialkontoret, arbetsmarknadskontoret, stadsbyggnadskontoret, ekonomi- och styrningskontoret och vdn för Hyresbostäder.

Läs också Tog ut nära 400 miljoner ur allmännyttan - hit gick pengarna Norrköpings politiker gör miljonuttag trots miljardskulder Kommunens nya uttag: 100 miljoner Kraftverk ska bli skärgårdsstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.