Annons

Norrporten säljer i Luleå

Luleå ​Ännu fler fastigheter byter ägare i Luleå. Den här gången är det Norrporten som sålt delar av sitt bestånd.

Norrporten har sålt delar av sitt fastighetsbestånd i Luleå, bland annat Västra Varvsgatan 1-5 som till stor del består av hyreslägenheter. Köpare av fastigheterna är det nybildade fastighetsaktiebolaget Lilium. Bolaget ägs av familjen Liljedahl, grundare och tidigare ägare av företaget Liko i Alvik.

– Vi har hittat en köpare som delar vår värdegrund om långsiktighet, säger Norrportens vd Jörgen Lundgren till Hem & Hyra.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Varför säljer ni?

Annons

– För att kunna göra andra investeringar och bygga nytt.  För Luleås del handlar det till exempel om kvarteret Hunden i centrum, där investerar vi just nu en halv miljard.

Enligt Jörgen Lundgren kommer ägarbytet inte att påverka hyresgästerna i ett första skede. Norrporten fortsätter att hantera den tekniska och ekonomiska förvaltningen under minst ett år framåt.  

Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

Förutom fastigheterna i Luleå, säljer Norrporten dessutom hela sitt fastighetsbestånd i Linköping och delar av dito i Sundsvall, till Lilium. Affärens totala värde uppgår till 1.4 miljarder kronor.

Annons

De sålda fastigheterna i Luleå är Ripan 14 (Varvsgatan 41) och Svärmaren 1 (Västra Varvsgatan 1-5 och Bryggeriet 1-5).  

 

Läs också Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.