Annons

Nu åtalas den 27-årige Malmöbedragaren

Malmö Totalt kom mannen över en halv miljon kronor genom att locka folk att betala förskottshyror till en lägenhet som inte var hans. 17 personer nappade på bluffen.

Hem & Hyra skrev för en månad sedan om  lundastudenterna Rachelle Lacharite och Juho Riikonen. De betalade in 31 000 kronor till mannen efter att ha träffats flera gånger i lägenheten, en möblerad tvåa på 77 kvadratmeter på Klostergatan i centrala Malmö. Problemet var bara att bostadsrätten tillhörde mannens ex-flickvän som inte kände till hans uthyrningsbluff.

Sedan dess har utredningen mot mannen vuxit lavinartat. Nu har sammanlagt 17 personer polisanmält mannen efter att de nappat på annonsen på Blocket.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Han har hela tiden haft telefonkontakt med sina offer och försäkrat dem att han skulle ordna upp det hela. Många har därför väntat med att anmäla honom. Det har varit bekymmersamt för utredningen. Till slut beslagtog vi hans telefon, säger Marcus Lundqvist, kriminalinspektör på polisens bedrägerirotel i Malmö.

Annons

I snitt har offren betalat omkring 24 000 kronor till mannen, men några har betalat över 30 000 kronor och en så mycket som 50 000 kronor.

– Mannen har i förhör förklarat att han hade en skuld som han var tvungen att betala av. Han hade lånat pengar av fel sorts människor, säger Marcus Lundqvist.

Annons
Läs ocksåNotorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Utredningen är nu avslutad och överlämnad till åklagaren. Mannen, som är dansk medborgare, är känd sedan tidigare av dansk polis. Förra året dömdes han till 10 månaders fängelse och utvisning i 6 år från Danmark för bedrägeri.

Läs också Bostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad Han betalar tusentals kronor för rum i källare – så slår dold marknadshyra mot bostadsletare Åkte fast till sist: Bedragaren blåste folk på 400 000 kronor Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.