Annons

Nu börjar Connys andra högsäsong

Söderhamn När hyresförhandlingarna är över börjar en andra högsäsong för förhandlaren Conny Säker. Nu är det bröllopskläder och fest som gäller.
Conny Säker har alltid nya idéer på lur och fyndar efter sina framtidsvisioner. Som ett parti bröllopsklänningar för uthyrning till fester i ladan. Foto: ANNA ALVERHAG

I Conny Säkers liv ryms det mesta. Han förhandlar hyror på jobbet på Hyresgästföreningen i Sundsvall på dagen, byter olja i bilen på lunchen och flaskmatar lamm på kvällen hemma på gården med adress Mobodarne utanför Söderhamn.

När den tidigare squaredansläraren, cirkusdirektören och blivande julgransodlaren kliver in i förhandlingsrummet sitter bostadsbolagets ekonomi och siffror i ryggraden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Förberedelse är viktigt. Även etik och moral. Det är andras plånböcker det handlar om och varje krona är viktig. Förstår man inte att 50 kronor kan innebära att äta eller inte äta för vissa har man inget vid förhandlingsbordet att göra, säger Conny Säker bestämt.

Lika illa tycker han om fastighetsägare som inte tar hand om sina hus. Utifrån den filosofin vilar ett tungt ansvar på hans egna axlar. Det finns en del hus att hålla i trim, som stugan i Arvidsjaur och diverse fastigheter hemma på gården som tycks bli allt fler med åren.

Annons

Ett av många pågående byggprojekt är festvåningen ovanpå garaget – 200 kvadrat med bar, dansgolv, scen och en övernattningslägenhet. Med allt därtill. Även kläder.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Jag har nyss köpt sex brudklänningar, finklänningar och sex smokings. Till kanonpris!

Ett av otaliga fynd. Andra exempel på ”klipp” är 5 000 nyckelringar med Disneymotiv, klätterutrustning för framtida byten av takpannor, spis med sex brännare som inte kopplats in än på fem år. Samt två rullstolar och 17 par kryckor..!

Annons

– Nja, det blev ju kanske lite fel det där. Annonsen handlade om en skivstång med vikter, men på bilden var det något helt annat… Men de kommer nog till nytta nån gång i livet! 

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Fakta: Conny Säker

Ålder: 52 årBor: Söderhamn, född i Gällivare, jobbar i Sundsvall. Yrke: Förhandlare i Hyresgästföre­ningen region Norrland.Familj: Fru och fyra barn mellan 15-25 år.Övrigt: Gäspar aldrig, jobbar i strumplästen, utbildad i ergonomisk motionsgymnastik för pensionärer, alltid en Pepsi max i närheten och har inte dykcertifikat. Ännu.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.