Annons

Nu byggs det i Lidköping

Lidköping Nu har första spadtaget tagits till kvarteret Tusenfotingen i Lidköping. Men kvarteret är bara ett av många byggprojekt som AB Bostäder i Lidköping har på gång.
Foto: AB Bostäder i Lidköping
Per Alexanderson, Marita Bengtsson, Erik Johansson hjälptes åt att ta det första spadtaget där kvarteret Tusenfotingen ska byggas.

Lidköpings kommun har som mål att vara 45 000 invånare lagom till år 2030. Förra året var invånarantalet drygt 39 000. Men för att rymma så många fler personer måste det också till fler bostäder. Något som det kommunala bostadsbolaget också planerar att bygga. I slutet av mars togs det första spadtaget till det som ska bli kvarteret Tusenfotingen. Det blir ett fyravåningshus i korsningen Majorsallén och Hovbygatan med totalt 54 lägenheter. 

Bolaget har dock planer för betydligt fler bostäder. I år kommer också kvarteret Sädesärlan påbörjas. Ett kvarter i stadsdelen Lidåker med tre åttavåningshus varav ett ska bli ett trygghetsboende.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det räcker inte där. Polishuset, som just nu renoveras, ska även det få ett trygghetsboende som granne. Det är det gamla Skattehuset och Åklagarhuset som ska bli 25 till 30 lägenheter för äldre.

Annons

Bolaget har också begärt bygglov för att få bygga fler bostäder på Särnmarksgatan och begärt en ändring av detaljplanen för att kunna bygga på 24 lägenheter på Nonnens väg 18 och Hästhagsvägen 2-4.

AB Bostäder är också involverade i projektet Hamnstaden där det totalt ska byggas över 1000 bostäder. Men byggstart för Hamnstaden blir först år 2020, med inflytt ungefär två år senare.

Annons
Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.
Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Nordanstigs Bostäder överväger rivning – och bygger nytt­

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.