HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu får alla studenter egen kyl – och hyreshöjning

Kristianstad I ett försök att stoppa matkaoset i korridorernas kylskåp fick studenterna egen frys och kyl på rummet. Enligt ABK slog det väl ut och i höst utrustas alla korridorsrum.

Det var i början av 2013 som det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad, ABK, satte in kyl- och frys i 20 studentkorridorsrum i ett försök att skapa bättre ordning. Samtidigt började ABK själva att städa gemensamma utrymmen. För detta fick studenterna en hyreshöjning på drygt 300 kronor.

– Det har tagits väl emot och varit uppskattat. Studenterna tycker att hyreshöjningen har varit värt det. Vi tycker också att det har fungerat mycket bra, säger Jonas Rosenberg, är kommunikationsansvarig på ABK.

Läs ocksåMän förfalskade intyg för att få bo kvar i studentlyorna – så olika agerade polisenExteriörbild på Öbos huvudkontor. Infällt i bilden syns två svarta silhuetter med texten "Går fri" respektive "dömd" under.

Nu är planen att alla rum får kyl- och frys och städningen av gemensamma utrymmen ska ingå i hyran (samt att gemensamma rum möbleras av ABK). Det kommer nu att göras i 40 vakanta rum och allt eftersom studenter flyttar ut. Ett 20-tal befintliga studenter har även accepterat dealen.

ABK har totalt 160 korridorsrum på campus i Kristianstad.

Läs också Livias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betala Lägenheten totalförstörd av kattkiss – hyresgäster ska betala en kvarts miljon Klart: Hans, 74, vräks från studentboende Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.