Annons

Nu får alla studenter egen kyl – och hyreshöjning

Kristianstad I ett försök att stoppa matkaoset i korridorernas kylskåp fick studenterna egen frys och kyl på rummet. Enligt ABK slog det väl ut och i höst utrustas alla korridorsrum.

Det var i början av 2013 som det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad, ABK, satte in kyl- och frys i 20 studentkorridorsrum i ett försök att skapa bättre ordning. Samtidigt började ABK själva att städa gemensamma utrymmen. För detta fick studenterna en hyreshöjning på drygt 300 kronor.

– Det har tagits väl emot och varit uppskattat. Studenterna tycker att hyreshöjningen har varit värt det. Vi tycker också att det har fungerat mycket bra, säger Jonas Rosenberg, är kommunikationsansvarig på ABK.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu är planen att alla rum får kyl- och frys och städningen av gemensamma utrymmen ska ingå i hyran (samt att gemensamma rum möbleras av ABK). Det kommer nu att göras i 40 vakanta rum och allt eftersom studenter flyttar ut. Ett 20-tal befintliga studenter har även accepterat dealen.

ABK har totalt 160 korridorsrum på campus i Kristianstad.

Annons
Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.