Annons

Nu hoppas Shqipe på en bättre värd

Mellerud ​Kyla och eftersatt underhåll har länge varit vardag hos privatvärden på Storgatan i Mellerud. Vid årsskiftet fick hyresgästerna beskedet att husen fått en ny ägare. – Herregud, vad bra tänkte jag! säger Shqipe Avdijaj som bott här i åtta år.

​Förra värden var inte allt för snabb med underhållet. Det finns fortfarande en hel del som behöver fixas i familjen Avdijajs trea. Kylskåpet håller inte temperaturen. Plastmattan i hallen sitter inte fast riktigt. Det är kallt och dragigt.

Även efter ägarbytet har Shqipe ringt många samtal till värden. Oftast för att det saknas både varmvatten och värme i elementen.
– Sådant ska fungera! Jag som hyresgäst ska inte behöva tala om att oljan är slut, ägaren ska ha koll på det.
Shqipe har ett råd till sin nya värd:
– Han borde gå runt i området och knacka på varenda dörr. Fråga folk vad de behöver i sin lägenhet och åtgärda problemen snabbt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ny ägare till 300 lägenheter i Mellerud är Fastighetsfabriken i Väst AB, med Marcus Karlsson vid rodret. Han tyckte att köpet var ett bra tillfälle att komma över ett större bestånd i ett slag.
Marcus Karlsson insåg dock snabbt det stora behovet av upprustning i fastigheterna.
– Det har varit en hel del klagomål, men vi håller på för fullt med att försöka byta ut värmesystemen, säger han.
Framför allt är husen på Storgatan, där familjen Avdijaj bor, ett sorgebarn.
– Där är vi ofta och skruvar! Området har högsta prioritet, där bor ju majoriteten av hyresgästerna.
Oljenivåerna har Fastighetsfabriken koll på betonar Karlsson, men det har varit stora problem med gammal utrustning. Oljepannorna ska bytas ut, för tillfället pågår arbetet med att hitta ett ersättningssystem. Vad det än blir ska det gå snabbt.
– Vi vill inte ha en sån här vinter till!

Annons
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Invigning av mötesplats i centrum startskott för satsning på Porsön

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.