Annons

Nu ska Ingers väg till brevlådan blir säkrare – värden lovar laga slukhålen

Töreboda Slukhålen vid Inger Granaths brevlåda ska äntligen lagas. Fastighetsägaren menar fortfarande att det är kommunens skyldighet. "Men vi fixar det och får sedan förhandla med kommunen", säger Tanja Henningsson vid Bo Fastigheter.
Foto: Kajsa Wedberg
Nu ska hålen i vägen lagas och Inger Granath och hennes grannar ska kunna hämta posten säkert. Det lovar hyresvärden. Men striden om vem som ska betala återstår att lösa. Värden anser att det är kommunens ansvar.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hur marken rämnat vid brevlådorna vid hyreshusen i centrala Töreboda. I området bor flera funktionshindrade, någon är synskadad, andra har rullatorer och rullstolar. Hålorna har blivit djupare och djupare och Inger Granath var en av dem som var orolig för att hennes rullator skulle rulla ner i sprickorna när hon hämtat sin post. Det har varit så illa att Ingers barn velat förbjuda henne att hämta posten, då hon riskerat att falla omkull och skada sig.

Nu, efter att Hem & Hyra skrivit om den farliga innergården, är brevlådorna flyttade till säkrare mark i väntan på att hålorna ska lagas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Brevlådorna är flyttade, men sedan har det inte hänt något mer och hålorna är kvar, säger Inger Granath, som säger att undermineringen av gården har pågått i flera år utan att felet har åtgärdats. För varje regnväder har det bara blivit värre och värre.

Även områdets brevbärare har kritiserat hur det ser ut framför raden av lådor. Några plastkoner har ställts upp för att varna för de djupaste sprickorna, men för varje regnväder har marken rämnat allt mer.

– Vi valde att flytta brevlådorna för att det inte skulle hända någon olycka med våra hyresgäster, säger Tanja Henningsson, ägare till Bo Fastigheter.

Läs ocksåPeter har varit utan post i en månad – värden vägrar flytta brevlådorPostnord delar inte ut posten. Peter bredvid sin brevlåda.

Hon säger att de som ägare till husen nu också ska åtgärda felet och laga hålorna. Även om hon fortfarande anser att det borde åligga kommunen.

Annons

–Ja, kommunen har tidigare åtgärdat sådana här fel direkt på andra platser. Men här har de inte gjort något, säger Tanja Henningsson.

Därför har bostadsbolaget nu bestämt sig för att de åtgärdar felet, köper in material från kommunen och ser till att marken blir säker igen. Tanja Henningsson säger att de måste köpa kommunens material eftersom det är deras dagvattensystem som nu inte fungerar som det ska.

Läs ocksåStriden om hyreshusen i Älgarås dras till domstol av säljaren

När kan felet vara åtgärdat?

– Bara vi får materialet levererad är arbetet gjort på någon vecka, säger Tanja Henningsson.

Varför har det inte hänt något tidigare. De boende har ju påpekat felet under en längre tid?

Annons

– Vi har verkligen försökt få reda på vem som egentligen ska laga hålorna och det är det vi har väntat på. Men nu har vi tröttnat på att vänta och för att inte riskera att hyresgäster skadar sig så tar vi på oss det. Sedan får vi fortsätta förhandla med kommunen. Men det viktiga är nu att det blir åtgärdat, säger Tanja Henningsson.

Tanja Henningsson har tidigare sagt till Hem & Hyra att det är antingen Trafikverket eller kommunen som ska åtgärda felen. Trafikverket inspekterade platsen genast när Hem & Hyra ringde och deras svar var att det inte alls ligger på den mark de ansvarar för. Och Töreboda kommun har i kontakt med hyresgästerna sagt att det är fastighetsägarens ansvar.

– Nu åtgärdar vi detta, så får vi se vem som ska betala, säger Tanja Henningsson.

 

Läs också Det tog några år - men nu är slukhålen i Töreboda lagade Marken rämnar vid Ingers brevlåda - men ingen vill ta ansvar Skadeståndsskyldig fastighetsägare polisanmäld för hot

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.