HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Det tog några år – men nu är slukhålen i Töreboda lagade

Töreboda Det tog lång tid. Flera år. Men nu är slukhålen vid brevlådorna hemma hos Inger Granath i Töreboda lagade. "Äntligen", säger Inger. Nu kan hon hämta sin post på ett säkrare sätt.
Foto: Tommy Lindqvist
Marken runt dagvattenbrunnen är nu lagad. Och vägen till brevlådorna är mycket säkrare för de boende.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hur marken rämnade på innergården vid Inger Granaths hus, på Kungsgatan i Töreboda. Efter varje regnväder blev hålorna allt djupare. Och i höstas var det så illa att Ingers barn nästan förbjöd sin mamma att gå ut och hämta posten.

I flera år har marken rämnat vid Inger Granaths brevlåda. Men nu är det äntligen lagat.
I flera år har marken rämnat vid Inger Granaths brevlåda. Men nu är det äntligen lagat.

– De erbjöd sig att komma hit och hämta min post, säger Inger. För de var rädda att jag skulle ramla med rollatorn.

Fastighetsägaren Tanja Henningsson, Bo Fastigheter, har sagt till Hem & Hyra att hon inte anser att det är fastighetsägarens ansvar utan att det åligger kommunen eller Trafikverket. Trafikverket sa genast att det absolut inte är deras ansvar. Kommunen menar också att det är fastighetsägaren som ska stå för reparationen. Och trots påpekanden under flera år har inte hålorna åtgärdats. Inte förrän nu.

Annons

För några veckor sedan sa Tanja Henningsson till Hem & Hyra att bolaget utför reparationen och att man sedan gör upp med kommunen om vem som bär ansvaret. Och nu är arbetet utfört. Jobbet tog ett par dagar och är nu i stort sett klart. Hålorna är tilltäppta och konerna som markerat det farliga området är bortplockade. Den provisoriska lösningen med flyttade brevlådor är också snart över, då de åter kan monteras på husväggen.

– Det är skönt att det är lagat nu, säger Inger Granath. Men det är ju konstigt att det skulle behöva ta flera år att åtgärda det.

Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Asfalteringen får vänta tills dess vädret är bättre.

Annons

– Det förstår man ju att det inte kan göras nu, säger Inger. Men det är bra att de farliga hålorna är borta i alla fall. Speciellt nu när det är vinter och halt. Tidigare har hålorna blivit vattenfyllda och det har varit livsfarligt att gå där när det varit frost.

Läs också Nyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland När prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihop

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.