Annons

Ny allmännytta utreds i Markaryd

Markaryd ​Markaryds kommun sålde sitt kommunala bostadsbolag på 1990-talet. Just nu utreder kommunen om det kanske är dags att återinföra allmännyttan i syfte att bygga nytt.

Yvonne Karlsson i Markaryd har skrivit en motion till fullmäktige om att kommunen borde bygga lägenheter.

Anledningen är att många av de privata alternativen är så nedslitna och behovet av nya lägenheter stort, inte minst med tanke på att locka ortens 1 600 inpendlare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är på tiden att vi diskuterar allmännyttan. Vi behöver attraktiva lägenheter och det är inte bra så som det är i dag. Jag tror att en allmännytta är bättre och tar mer ansvar, säger Yvonne Karlsson.

Kommunen utreder saken.

Annons

– Vi vill göra en ordentlig analys av hur det ser ut och vad som krävs för att vi ska bygga. Vi är ju en liten kommun och måste kunna få ekonomi i detta, säger kommunalrådet Bengt Germundsson.

Läs ocksåRäddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör

Men det blir inte som förr.

– Allmännyttan är sörjd och saknad av ingen, i alla fall i den form den hade när den avvecklades, säger Bengt Germundsson.

Annons

Utredningen väntas bli klar under våren.

Läs ocksåFem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolagTvådelad bild: till vänster porträtt på Åsa-Märta Sjöström (S), kommunalråd i Fagersta. Till höger arkivfoto på byggarbete. Fagersta kommun startar ett nytt allmännyttigt bostadsbolag och hoppas att bolaget ska växa framöver, men i och med det ekonomiska läget är byggprojekt inte aktuella just nu,
Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.