HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny box ska ge ökad service

Norrköping Hyresbostäder testar en ny typ av serviceboxar i Norrköping. I Ringdansen kan hyresgästerna nu hämta sina paket i kvarteret, men även andra tjänster är på gång.
Foto: Jakob Kindesjö
Viktor Forsberg och Johan Rundalen, områdesansvariga på Hyresbostäder, vid den nya serviceboxen i Ringdansen.

Strax före jul kom ett stort rödmålat boxskåp på plats i Ringdansens centrum i Norrköping. För de boende innebär det en förbättrad service i kvarteret, berättar Hyresbostäder.

— Det har inte funnits något serviceställe i området, närmaste är i Mirum som är någon kilometer bort. Men nu kan de boende hämta paketen här, förklarar Johan Rundalen, områdesansvarig på Hyresbostäder i Ringdansen.

Läs ocksåVärdar satsar på brandskola

Den som ska hämta en försändelse knappar in en kod, som levereras via sms, och så öppnas en av paketbehållarna. För närvarande nås boxarna i Ringdansen endast när centrumlokalen är öppen. Men under våren ska det byggas ett rum som gör det möjligt att nå skåpen från tidig morgon till sen kväll.

— Det här är en testbox för Ringdansen, men vi kommer även titta på fler placeringar. Det går att placera boxarna i fler områden och i trapphus. Närmast kommer vi ställa dit skåp i Yllefabriken och Kopparhusen, berättar Thomas Gustafsson, affärsutvecklingschef på Hyresbostäder.

Tanken är att skåpen inte bara ska vara paketutlämning utan även kunna erbjuda olika tjänster med tiden. En tjänst som Hyresbostäder håller på att utveckla är utlåning av verktyg till hyresgästerna via skåpen. En annan möjlighet är att kunna beställa matkassar dit.

Läs ocksåHyresbostäder satsar i Lindö

— Det finns boxar med kylförvaring som vi har tittat på. Då skulle man kunna beställa leverans av matkassar till skåpen och hämta när man kommit hem efter jobbet, säger Thomas Gustafsson.

Läs också När elhjärnan fixade tvättiden Hyresvärd: Vi ska vara mer vaksamma Kläderna blir rena utan tvättmedel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.