Annons

Ny chef på Hyresgästföreningen i Storgöteborg

Göteborg Hyresgästföreningen i Västra Sverige får en ny regionchef. Det blir Pedram Kouchakpour, tidigare förhandlingschef, som tar över från 1 april.
Foto: Emelie Asplund
Pedram Kouchakpour.

Idag blev det offentligt att Pedram Kouchakour tar över som chef över Hyresgästföreningens anställda tjänstemän i region Västra Sverige.

Regionen omfattar området från Varberg i söder till Stenungsund, Tjörn och Orust i norr, men tjänstemannaorganisationen är huvudsakligen koncentrerad till regionkontoret i Göteborg. Ett knappt hundratal personer arbetar där.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kouchakpour har varit tillförordnad regionchef sedan nyår, då tidigare regionchef Anna Lönn Lundbäck slutade. Han har även varit tillförordnad regionchef under en tidigare period, då Anna Lönn Lundbäck ledde arbetet med att ta fram det nationella Framtidsprogrammet.

Rekryteringen av en ny regionchef har pågått parallellt med att hela regionkontoret organiserats om. Därför kommer Pedram Kouchakpour närmast från rollen som verksamhetschef för samhällsutveckling, en tjänst han haft i drygt två veckor.

Hur kommer det sig att du hoppar så snabbt mellan stolarna?

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

– Jag sökte mig till samhällsutveckling för att jag kände att det är det område där jag har mest att bidra med. Sedan uppstod möjligheten att söka regionchefstjänsten och ta engagemanget ett steg längre. Jag vill vara med och bidra till att utveckla Hyresgästföreningen till en framtidsförening. Då är det här ett steg till i samma inriktning.

Vad händer nu?

– Mitt första uppdrag blir att göra klart omorganisationen som pågår. De första månaderna kommer det mesta bara att handla om att få saker på plats, vi har en handlingsplan fram till sommaren.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Vad ser du som de största utmaningarna framöver?

Annons

– Att arbeta utifrån vår värdegrund för att Hyresgästföreningen ska vara en öppen och inkluderande organisation, så att vi kan leverera det vi ska göra. Att vi kan ha örat mot marken och använda det för att bli en bredare samhällsaktör. Vårt mål ska vara att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

 

Fakta: Region Västra Sverige

Är en av Hyresgästföreningens nio regioner i landet.

Har drygt 75 000 medlemmar.

Omfattar 13 västsvenska kommuner: Ale, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Orust, Partille, Stenungsund, Tjörn, Varberg och Öckerö.

I stora drag motsvarar regionen det som brukar benämnas Storgöteborg.

Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.