HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny hyra klar för Fabos hyresgäster

Falkenberg Hyrorna för Falkenbergs kommunala bostadsbolag är färdigförhandlade. Den första januari nästa år höjs hyrorna med i snitt 0,5 procent.
Foto: Anna Hultberg
Fabos nya hyra är klar.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Falkenbergs Bostastads AB, Fabo har gett resultat. Med en hyreshöjning på strax över 0,5 procent ligger bostadsbolagets höjning i linje med både Laholmshem och Hyltebostäder som båda höjer hyrorna med 0,45 procent. Fabos hyreshöjning innebär att hyrorna höjs med 34 kronor per lägenhet och månad.

Björn Agertoft, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne, är nöjd med uppgörelsen.

Läs också Det här sponsrar du via hyran

Vi på Hyresgästföreningen tar ansvar för hyresutvecklingen och har alltid hyresgästernas bästa för ögonen. Vår förhoppning är att även andra fastighetsägare likt Fabo tar sitt ansvar och låter det gynnsamma ekonomiska läget avspegla en rättvis höjning, säger han.

Läs mer – här är hela länslistan.

Läs också Ny hyra för Ängelholmshems hyresgäster Tre miljoner i vinst när Hyresgästföreningen summerar 2016 Hyresvärd tvingas backa om hyreshöjning Ny hyra för Bjuvsbostäders hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.