HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny hyresgäst sökes till Västerås slott

Västerås ​Finnes: Lokaler på 1700 kvadratmeter i ett centralt beläget slott. Sökes: Ansvarsfull hyresgäst som inte har något emot främlingar i sitt hem.
Västerås slott har anor från medeltiden men har sett ut som det gör nu sedan 1700-talet. 
 
Under sommaren har slottet varit stängt för allmänheten i samband med att Västmanlands läns museum flyttar från lokalerna. Därefter blir Västerås förmodligen största hyresrätt ledig. Det är fråga om ett 1 700 kvadratmeter stort utrymme fördelat på tre våningar som blir tomt. 
 
På hemsidan lockar hyresvärden Statens Fastighetsverk med ”mäktiga medeltida murar och vackra lokaler med dramatisk historia” och förmånen att kunna hyra rikssalen i slottet vid behov.
 
Oavsett vilken hyresgäst det blir så är det viktigt att slottet hålls öppet för allmänheten även i framtiden, tycker ansvariga politiker.
 
-Vi önskar naturligtvis att det är hyresgäster av den karaktären så att slottet på ett eller annat sätt hålls tillgängligt för Västeråsarna och västmanlänningarna, säger kultur-, idrotts- och fritidsnämndens ordförande Mikael Damsgaard (M), till SR Västmanland.
 
Nästa hyresgäst beräknas kunna flytta in någon gång under
2011-2012.
 
Statens Fastighetsverk har just nu även lediga lokaler i Uppsala slott, Gävle slott och Länsresidenset i Östersund.

Annons
Annons
Läs också Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Vill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas Hyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstäderna Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.