Annons

Ny mötesplats för hyresgäster i Biskopsgården

Göteborg ​ I torsdags eftermiddag invigdes en ny mötesplats för hyresgästerna i Norra Biskopsgården i Göteborg.  Platsen som fått namnet Väderleken inne-håller bland annat en konstgräsplan för fotboll och en basketplan i rött, gult och grönt.

​– Det här är i första hand en trygghetsfråga. Platsen upplevdes tidigare som mörk och skräpig. Nu kan de boende själva öka tryggheten i om-rådet genom att skapa gemensamma aktiviteter på den nya mötesplatsen, säger Rahim Maatoug, projektledare på Hyresgästföreningen, som deltagit i ett brett samarbete kring den nya näridrottsplatsen.

Annons
 
Gårdagens invigning samlade hundratals hyresgäster från Dimväders- och Godvädersgatan, där näridrottsplatsen ligger. Förutom tal, musik och högtidlig bandklippning var det matcherna på den nyanlagda fot-bollsplanen som tilldrog sig störst intresse.
 
– Det är verkligen jättefint, säger Khalaf Lababidi, som bott till-sammans med sin familj på Dimvädersgatan i 13 år.  Har man tråkigt hemma kan man samla några pojkar här på plan och ha lite kul.
– Dessutom blir man glad av att se de här ungdomarna spela fotboll i stället för att tjafsa och tjata och röka cigaretter och så.
 
Förutom Hyresgästföreningen har stadsdelsförvaltningen, hyresvärden Bostadsbolaget och inte minst de boende själva deltagit i planeringen av den nya mötesplatsen.
 
– Vi har en rad referensgrupper med hyresgäster som har deltagit och lagt ner en massa arbete på planering och utformning, säger Elisabet Sandberg, distriktschef hos Bostadsbolaget.
 
– Jag är särskilt nöjd med att det här ligger i ett helt bilfritt område och att det går att se vad barnen gör ifrån alla gårdarna runtomkring. Det bor ju väldigt mycket barn här men jag tror att platsen kommer att användas av alla åldrar från 0 till 90 år.
 
Näridrottsplatsen innehåller förutom fotbolls- och basketplanen även en liten scen, schackbord och sittplatser för dem som bara vill träffas utan att idrotta.
 
Idrottsplatsen har kostat två miljoner kronor att anlägga. Bostadsbolaget har stått för en av miljonerna och stadsdelsförvaltningen och Hyresgästföreningen för en halv miljon vardera.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Populär aktivitetspark på Lextorp Avspark för näridrott Succé för Öckerös nya bana Fotbollen ger tjejer styrka på Dalaberg Fotboll för en kvarts miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.