Annons

Populär aktivitetspark på Lextorp

Trollhättan Utegym med träningsredskap och multiarenan med gummimatta och sarg. Aktivitetsparken på Lextorp i Trollhättan får hyresgästerna att röra på sig.
Foto: Kajsa Wedberg
Kusinerna Afrim Abedini och Kadira Saitovic tycker ett bostadsbolaget Eidars satsning på en aktivitetspark är ett lyft för området Lextorp i Tollhättan.

Skolan är slut för dagen och kusinerna Afrim Abedini och Kadira Saitovic är på väg hem till hyreshuset på Lextorp i Trollhättan. På vägen hem passerar de områdets nya aktivitetspark.
– Här var det bara en stor gräsmatta tidigare. Nu har vi allt det här, säger Kadira och klättrar upp i en av utegymmets ställningar.
På helgerna brukar multiarenan med gummimatta och sarg omkring vara full av barn och unga som lirar boll.
– Det är här vi samlas för att leka, säger Kadira och svingar sig fram i ställningen.
Bakom satsningen står Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar.
– Målet var att skapa en mötesplats där både barn och vuxna kan vara aktiva tillsammans. Det tycker jag att vi lyckats med, säger Iris Zell, områdeschef.
Men bara för att aktivitetsparken är på plats betyder inte det att arbetet är klart.
– Vi kommer även att utveckla lekplatsen för de yngre barnen i framtiden tänker vi oss även grillplatser där hyresgästerna kan umgås.
Har hyresgästerna fått tycka till om satsningen?
– Ja, vi gjorde ett utskick till samtliga hyresgäster med en uppmaning om att få in synpunkter. Tyvärr saknas det lokal Hyresgästförening på Lextorp så det gick inte att få in uppgifterna den vägen, säger Iris Zell.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fotbollen ger tjejer styrka på Dalaberg Här ska utemiljöerna bli bättre Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.