Annons

Succé för Öckerös nya bana

Öckerö Efter år av planering har Öckerös nya skatepark äntligen öppnat. Den blev genast en mötesplats för åkare på hjul i alla åldrar.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Oscar Brygmann, 11, och Malte Jardesten, 14, kör ett pass på den nya banan nästan varje dag. Vissa tider är endast skateboards tillåtna, men annars är även sparkcykel, inlines och BMX-åkning okej.

Ljudet av hjul mot betong. Tystnaden när de lämnar rampen för en luftfärd. Lyckan efteråt, när tricket sitter där det skulle. Eller åtminstone nästan.

När Hem & Hyra besöker Öckerös nya skatepark blåser sensommarvinden in från havet över Prästängens idrottsplats. Ett helt gäng barn och tonåringar slipar på sina färdigheter bland drop, balkar och hopp på den nya, kuperade banan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag är här nästan varje dag, säger 14-årige Hönöbon Malte Jardesten i en paus med sparkcykeln.

Annons

Skateparken har bekostats av Öckerö kommun och invigdes officiellt i juli. Traktens unga har fått vara med och utforma ytan, som är öppen för åkning varje dag. Vissa tider tillåts enbart skateboardåkning, annars är även sparkcyklar, inlines och BMX-åkning okej.

Under sommarlovet har kommunen ordnat gratis skateskola för tjejer, och särskilda coacher har funnits på plats vissa dagar för att tipsa och uppmuntra.

Annons
Läs också"Mamma, jag vill inte bo granne med han" - så hanterar du barnens oro för grannenEn siluett av ett barn som sitter i dörren till ett badrum och en kvinna vid en röd tegelvägg.

Den som inte har en egen skateboard kan låna en på biblioteket. Allt som krävs är att den som lånar brädan är över 18 år och har ett lånekort.

Fakta: Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vad som händer vid skateparken? Leta i så fall reda på Öckerö skatepark på Facebook.

Läs också Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen Gala för lokalt engagemang i Uppsala Barn i hyresrätt har mindre yta att bo på Populär aktivitetspark på Lextorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.