HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny och höjd hyra i Vellinge

Vellinge Hyresgästföreningen har kommit överens med Vellingebostäder. Resultatet av hyresförhandlingen gäller från första februari.

Bolaget ville få till en uppgörelse som löpte över två år och var dubbelt så hög som det färdiga resultatet. Men efter att parterna satt sig ner vid förhandlingsbordet i mitten av januari landade hyreshöjningen istället på 1,68 procent.

Vellingebostäder har motiverat sitt behov av höja hyran med ökade kostnader för taxor, det vill säga saker som vatten, avlopp och el. Men även underhåll som har kostat pengar.

Läs ocksåKlart med nya hyror i Älvkarleby

– Vi är ganska nöjda med resultatet. Det ligger i nivå med vad andra allmännyttor med samma taxehöjningar har förhandlat fram, säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare Mujo Mujanovic som beskriver det som “bra förhandlingar”.

Den nya hyran hos Vellingebostäder gäller från den första februari 2019.

För ett år sedan, i den förra förhandlingsomgången, var Vellingebostäders krav på hyresökning det högsta i södra Skåne. Det motiverades även då med bland annat kostnader för underhåll men höjningen landade betydligt lägre efter förhandlingar.

Läs ocksåHyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

Här finns listan på de färdiga resultaten för hyreshöjningar hos skånska hyresvärdar 2019.

Läs också Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg Ett halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.