Annons

Ny regionchef i Bäsk utsedd

Västra Götaland Nu är det klart vem som fyller Arne Nilssons skor som regionchef i höst. Efterträdaren Maria Hjelm är redan ett välkänt ansikte på kontoret i Vänersborg.

Maria Hjelm började jobba på Hyresgästföreningen i region norra Skåne 1994. Hon fick en juristtjänst i BohusÄlvsborg-Skaraborg 2001 och har sedan dess haft flera olika befattningar i regionen. Bland annat har hon vikarierat för nuvarande regionchefen Arne Nilsson.
I dag är hon stabschef. Från 1 september leder hon alltså regionen och ska också medverka i ledningsarbetet för Hyresgästföreningen nationellt.

Varför sökte du jobbet?
– Jag funderade ganska länge, men främsta anledningen var att jag ville prova på en ny utmaning, säger Maria Hjelm.
Hon vill fundera närmare innan hon uttalar sig om hur ledarskiftet kommer att påverka regionen. Några utmaningar att tackla ser hon dock redan nu.
– Det känns viktigt att få igång kommundelegationerna och även utveckla det bostadspolitiska arbetet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rekryteringsprocessen avslutades formellt med dagens fackliga förhandling om tillsättningen. Av ett 40-tal sökande har fyra kallats till intervjuer och diverse tester under våren. 

Annons

Kandidaterna har synats i sömmarna av en rekryteringskommitté med representanter för arbetsgivaren, facket och förtroendevalda. Att Maria Hjelm redan arbetar i regionen har inte inneburit en gräddfil i urvalet.
– Alla fyra låg väldigt bra till, två skäl till att det blev Maria Hjelm är att hon är väldigt kunnig och drivande, säger personalchef Annbritt Kock.

Hon är nöjd med både valet av person och att rekryteringsprocessen fått ta tid.
– Vi behöver en tydlig ledare, det tror jag att Maria Hjelm kan bli, säger Annbritt Kock.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hon kommer även att medverka i det nationella övergripande ledningsarbetet och ingå i Hyresgästföreningens ledningsgrupp, HLG.

Annons

Läs Hem & Hyras tidigare artikel om Arne Nilssons avgång.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.