HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny regionchef i Sydost

Blekinge Hyresgästföreningen i region Sydost har fått en ny tillförordnad regionchef. Arne Nilsson ska vikariera på posten i ett halvår framöver.
Foto: Jenny Knutsson
Arne Nilsson är tillförordnad regionchef i Hyresgästföreningen Sydost.

Arne Nilsson började sitt nya uppdrag i måndags som tillförordnad regionchef i Sydost, som innefattar Östergötland, Gotland, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län. Han kommer jobba från kontoret i Linköping men även en del på distans.

– Det känns bra och lite spännande. Jag kommer ju att ha tjänsten i sex månader eller fram till Inger Tenggren är tillbaka fullt ut från sin sjukskrivning, säger han.

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har jobbat 32 år i organisationen, bland annat som regionchef i Bohuslän-Älvsborg-Skaraborg, Dalarna, Stockholm och Göteborg. Men Sydost är nytt för mig, förutom att jag är född i Karlshamn och uppvuxen i Jönköping.

Skiljer det mycket mellan regionerna?

Läs ocksåRegionens medlemstapp ska fixas vid dörrenHyresgästföreningens medlemskort

– Det finns ju likheter men också skillnader. Den här regionen är geografiskt väldigt stor. Ska man kalla ihop ledningsgrupp eller förhandlare så kommer de från alla hörn.

Vad tror du att du kommer att bidra med?

– Jag tänker bland annat se över hur vi jobbar i ledningsgruppen och sedan stundar en ny förhandlingsomgång med hyrorna som jag gärna vill vara med och tycka till om. Vi ska även se över delar av organisationen, men det blir nog inga stora förändringar.

Läs ocksåAllt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"
Fakta: Arne Nilsson

Ålder: 62 år.

Bor: Villa i Frändefors, utanför Värnersborg.

Gör: Tf regionchef i Hyresgästföreningen i Sydost (Östegötland, Gotland, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län).

Familj: Gift, två söner och fyra barnbarn.

Övrigt: Är utbildad vvs-montör och fritidsledare. Tänker bli pensionär när uppdraget är över i Sydost.

Läs också Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.